Παλεύω τέσσερις μέρες να βγάλω άκρη με τον Kanye West

 
OPINIONS

Το πολυαναμενόμενο «Donda» κυκλοφόρησε. Επιτέλους.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

 Και κυκλοφόρησε μετά από πολλές αναβολές, από πέρυσι το περιμέναμε. Βγήκε ξαφνικά την Κυριακή 29 Αυγούστου το μεσημέρι και, μάλιστα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη. Ετσι ισχυρίστηκε ο Kanye West. Προφανώς μπάφιασε η Universal και το ανέβασε στις ψηφιακές πλατφόρμες. Αλλωστε είχαν προηγηθεί και τρία listening party, πόσο άλλο πια, πόσα ήθελε ακόμα;

Το άλμπουμ περιέχει 27 κομμάτια και διαρκεί κοντά δύο ώρες, 1:48:59 για την ακρίβεια. Και είναι ένα μέτριο άλμπουμ που πνίγεται μέσα στην τεράστια διάρκειά του. Προφανώς και υπάρχουν μερικές πολύ καλές στιγμές αλλά χάνονται στον ωκεανό. Οπως καταλαβαίνετε, είναι διαφορετικό να σου αρέσουν 5 κομμάτια στα 10 από το να σου αρέσουν 5 στα 27. Είναι και θέμα ισορροπιών. Αν ήταν πιο μαζεμένο και στοχευμένο θα μιλάγαμε για έναν πολύ καλό δίσκο. 

Βέβαια δεν περιμένεις από τον Kanye West μετά από 20 χρόνια να σου βγάλει άλμπουμ που θα αλλάξει τα δεδομένα της μουσικής. Σωστά. Τα μαγικά του τα έκανε στην αρχή της καριέρας του.

Νιώθω τυχερός κι ευτυχής που τον είδα σε μία εξαιρετική συναυλία στο Brixton Acafemy με φουλ μπάντα και τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας. Το 2004 αν δεν κάνω λάθος. Ταξιδεύσαμε με τον Γιάννη Πετρίδη τότε και παρακολουθήσαμε κάτι που άξιζε πραγματικά.

Ο Kanye West (που λέγεται Ye πλέον) είναι ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της μαύρης μουσικής τα τελευταία 20 χρόνια, Top 3 θα έλεγα.

Πηγή φωτό: Twitter

OPINIONS