Ματούλα και Θεσσαλονίκη, χορέψαν στην βροχή

 
REVIEWS

Δεν υπάρχει καιρικό φαινόμενο που να μπορούσε να σταματήσει την συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη χθες στο θέατρο Γης.

Του Κωνσταντίνου Βρεττού

«Η υπερλαχτάρα μου και η φαντασιακή μου ανάγκη να βρεθούμε απόψε, δεν κατάφερε να σταματήσει τη βροχή.. Είναι όλα μούσκεμα.. Η συναυλία σήμερα στο θέατρο της Γης, αναβάλλεται για τις 21 Σεπτέμβρη.. Η ανυπομονησία μεγαλώνει.. Σας ευχαριστούμε που μέχρι την τελευταία στιγμή ελπίζαμε μαζί.
Μάτα»

Ήταν 8 Σεπτεμβρίου 2021 όταν η Ματούλα Ζαμάνη ανακοίνωσε, με την παραπάνω ανάρτηση, την αναβολή της συναυλίας της στην Θεσσαλονίκη.

Χθες, 21 Σεπτεμβρίου, δεν υπήρχε επιστροφή. Η ανυπομονησία είχε χτυπήσει κόκκινο και όταν βγήκε η Ματούλα στη σκηνή του θεάτρου Γης, περισσότεροι από τρεις χιλιάδες θεατές ετοίμασαν μια καυτή υποδοχή για την αγαπημένη τραγουδίστρια. «Θεσσαλονικούλα μου», απάντησε η Ματούλα και η ανυπομονησία έλαβε τέλος.

Το κοινό χόρευε στις θέσεις του, οι ταξιθέτες ήταν κάτι παραπάνω από ευγενικοί και το κλίμα ήταν φανταστικό. Η Ματούλα έχει κάτι το επιδραστικό στην μουσική της, σου μεταφέρει την ενέργειά της, μοιράστηκε ιστορίες πίσω από τραγούδια και έπαιζε συνεχώς με το κοινό, με το αστείρευτο χιούμορ της.

Όταν έπιασε η βροχή, μια ώρα μετά την έναρξη της συναυλίας, περιμέναμε να πει δυο τραγούδια ακόμα και να φύγει για λόγους ασφαλείας των μηχανημάτων. Αντ’ αυτού, κάλυψε με ομπρέλες την μπάντα της και συνέχισε να τραγουδά μέχρι τα μεσάνυχτα. Η βροχή όχι μόνο δεν διέκοψε την συναυλία αλλά της έδωσε και μια παραπάνω γοητεία. Η Ματούλα Ζαμάνη ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ambient tour 2021 και η Θεσσαλονίκη είχε την τιμητική της να ρίξει την αυλαία στον τόπο της. Τραβάει χρόνια αυτή η κολόνια, αυτή η αγάπη της πόλης για την Ματούλα και της Ματούλας για την πόλη.

Έχει κάτι η Ματούλα. Όπως τραγουδούσε ρυθμικά και το κοινό «Τελεία και παύλα, Ματούλα είσαι κ@ύλα»

REVIEWS