Σούπερ Sting χθες το βράδυ στη Ηρώδειο

 
REVIEWS

Ξεσήκωσε όλο το αρχαίο ωδείο από το πρώτο-πρώτο κομμάτι.

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Ενα είναι το σίγουρο, να ξέρετε, όσοι θα πάτε απόψε στο Ηρώδειο, για τη δεύτερη βραδιά του Sting: θα περάσετε εξαιρετικά. Ενας μεγάλος καλλιτέχνης με μεγάλο ρεπερτόριο. Και 70 χρονών πλέον, έτσι; Αλλά δεν του φαίνεται ούτε στιγμή.

Επαιξε κοντά στις δύο ώρες στο κατάμεστο Ηρώδειο και παρουσίασε ένα αληθινό greatest hits. Ξεκινώντας με το Message in a Bottle και τελειώνοντας, στο δεύτερο encore, με το Fragile. Κι ενδιαμέσως με όσα τραγούδια θα θέλατε να ακούσετε από την προσωπική του καριέρα αλλά και τους Pokice. Και το Englishman in New York και το If You Love Somebody Set Them Free και το Walking on the Moon και το So Lonely και το Every Breath You Take (στο τέλος του κανονικού σετ) και το Roxanne (στο πρώτο encore). Οπως καταλαβαίνετε δεν άφησε τίποτε απ' έξω. Και παρουσίασε και δύο τραγούδια από το νέο του άλμπουμ, το «The Bridge» που κυκλοφορεί στις 19 Νοεμβρίου. Ολα σε φουλ ηλεκτρισμό με την πενταμελή μπάντα του και τα τριπλά φωνητικά (μαζί και ο γιος του στα φωνητικά που έπαιξε και support). 

Εννοείται πως οι θεατές ήταν μίας, κάπως, πιο αυξημένης ηλικίας. Λογικό. Και επειδή ο Sting είναι βετεράνος πια (με το κοινό του να έχει μεγαλώσει επίσης) κι επειδή τα εισιτήρια ήταν αρκετά ακριβά. Τραγουδούσαν και χόρευαν όλοι φυσικά με τον μεγάλο πανικό να συμβαίνει στο Roxanne.

Προσωπικά ο Sting δεν μου αρέσει. Ούτε τα κομμάτια του, ούτε και η φωνή του. Ούτε οι Police μου άρεσαν ποτέ. Γούστα είναι αυτά. Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω το πόσο σπουδαίος καλλιτέχνης είναι και πόσο σπουδαία συναυλία έδωσε χθες το βράδυ. Το έκανε δικό του το αρχαίο θέατρο και με σχετική ευκολία θα έλεγα.

 

 

(φωτογραφίες: Ανδρέας Αλυσανδράτος, Πίμη Φασούλα)

REVIEWS