Export Music

Οι Pet Shop Boys στο Release Athens

EXPORT MUSIC

__ Ημερομηνία

30/06/2022


__ Χώρος

Πλατεία Νερού

 Λεωφόρος Ποσειδώνος 2616, Καλλιθέα


__ Εισιτήρια

Η προπώληση συνεχίζεται προς 47€ ,ενώ στο ταμείο το εισιτήριο θα κοστίζει 50€.

 

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού παρέα με τους Thievery Corporation

Μετά την αναβολή της περασμένης χρονιάς οι Neil Tennant και Chris Lowe, το πιο επιτυχημένο ντουέτο στην ιστορία της Βρετανικής σκηνής, έρχονται στην Αθήνα με το εντυπωσιακό “Dreamworld: The Greatest Hits Live” show τους, γεμάτο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Από την ημέρα που υπέγραψαν στην Parlophone Records, οι Pet Shop Boys ξεκίνησαν να γράφουν ιστορία στο χώρο της pop μουσικής. Οι αριθμοί ζαλίζουν: 42 Top-30 singles, 22 Top-10 hits, 4 no 1, 14 Top-10 albums στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντίστοιχη, αν όχι ακόμα μεγαλύτερη, επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

“It’s A Sin”, West End Girls”, “Heart”, “Go West”, “Always On My Mind”, “Love Comes Quickly”, “Domino Dancing”, “What Have I Done To Deserve This”, “Suburbia”, “Being Boring”, “Can You Forgive Her”, “Left To My Own Devices”, “Se A Vida E (That’s The Way Life Is)”είναι μόνο μερικά από τα υπέροχα τραγούδια που μας έχουν χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία θα απολαύσουμε ζωντανά το βράδυ

Το Release Athens υποδέχεται την ίδια βραδιά τους Thievery Corporation. Το αγαπημένο γκρουπ του ελληνικού κοινού θα πλαισιώσει τους Pet Shop Boys σε μια απολαυστική βραδιά με δύο από τα πιο πρωτοποριακά ηλεκτρονικά συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών.

Αναγνωρισμένοι διεθνώς ως ένα από τα πιο επιτυχημένα down tempo σχήματα, οι Thievery Corporation δημιουργήθηκαν όταν οι Rob Garza και Eric Hilton συναντήθηκαν στη Washington,το 1995. Με αφετηρία την μεγάλη τους αγάπη για τον Antonio Carlos Jobim, τη bossanova των 60s και τη jazz, το σπουδαίο αυτό δίδυμο έθεσε από την αρχή δύο βασικούς κανόνες: να μην παραμείνουν προσκολλημένοι σε ένα μόνο είδος μουσικής και να μην υποκύψουν ποτέ σε δισκογραφικές πιέσεις – γι’αυτό και από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα, κυκλοφορούν τις δουλειά τους αποκλειστικά μέσω της δικής τους ανεξάρτητης εταιρείας.

Το 1996, κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους, “Sounds From The Thievery Hi-Fi ”, έναν κλασικό πλέον δίσκο της down  tempo/triphop εποχής, που σύστησε στον κόσμο τους Thievery Corporation ως ένα από τα ελάχιστα ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής που γνωρίζει πολύ καλά να γράφει τραγούδια. Θα ακολουθήσει μια σειρά από αξέχαστα albums, όπως το “Mirror Conspiracy”, το αξεπέραστο “The Richest Man in Babylon”, το “The Cosmic Game” (που τους βρήκε να συνεργάζονται με τους Flaming Lips και τον David Byrne), αλλά και τα πιο πρόσφατα “The Temple of I & I” και“Treasures from the Temple”, όπου πλέον ακούμε ένα γκρουπ που έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν πραγματικά προσωπικό και πολυσυλλεκτικό ήχο που ξεκινάει από τη dub reggae και φθάνει στο hip hop και στην ανατολίτικη μουσική.

Αυτό, όμως, που τελικά τους κράτησε στην κορυφή της μουσικής σκηνής, όλα αυτά τα χρόνια, είναι οι ζωντανές εμφανίσεις τους. Ένα πραγματικά σπουδαίο live act, με μια φοβερή μπάντα και τραγουδιστές από κάθε κουλτούρα του πλανήτη, οι Thievery Corporation κάθε φορά προσφέρουν κάτι καινούργιο. Η λαοθάλασσα που ήρθε να τους δει στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις τους στο Release Athens το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, οπότε ας ετοιμαστούμε για μια αξέχαστη βραδιά με τον πολύχρωμο μουσικό κόσμο των αγαπημένων μας Αμερικανών.

Στη σκηνή ανεβαίνει και ο Κ. Βήτα, έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας από τα 90s και μετά, ενώ το ζέσταμα αναλαμβάνει ο Mazoha με το synth punk του και το pop/neo soul σχήμα των Bobya Cottisha.

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876

Online στα releaseathens.gr / viva.gr

Photo: Thievery Corporation Facebook

 

EXPORT MUSIC