Maluma μπροστά σε 9 χιλιάδες γυναίκες (και, σκάρτα, χίλιους άνδρες)

 
REVIEWS

Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ γέμισε χθες με latin ήχους και χορούς...

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Και με πολλές, πάρα πολλές, γυναικείες φωνές (ή, πιο σωστά, γυναικεία ουρλιαχτά). Η αναλογία που λέμε στον τίτλο πιθανότατα να σας μοιάζει υπερβολική αλλά μάλλον δεν είναι. Χθες το βράδυ ο Κολομβιανός σταρ μάζεψε αρκετό κόσμο στο ΟΑΚΑ, περίπου 10 χιλιάδες, φανατικό κόσμο και, ως επί το πλείστον, γυναικείο νεαρό.

Ήταν η πρώτη μεγάλη συναυλία μετά από πολύ καιρό. Σε κλειστό χώρο, με καθιστούς θεατές αλλά και με όρθιους επιτέλους! Ο Maluma είναι από τους μεγάλους σταρ ιδίως στην Αμερική. Ανέβηκε στη σκηνή στις 9 και μισή ακριβώς και έπαιξε για κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα. Τις επιτυχίες του (Hawái, Corazón, 11 PM, Hola señorita, Felices los 4 κ.ά.) αλλά και διασκευές σε Ricky Martin και Shakira. Προσωπικά δεν μου αρέσει ούτε στο ελάχιστο αλλά δεν τολμώ να το πω, δεν θα τολμούσα να το πω χθες σε όσες χόρευαν μπροστά, πίσω μου και δίπλα. Σε όσες και όσους τραγουδούσαν (στα ισπανικά!) τα περισσότερα τραγούδια του. Εμένα μου έμοιαζε με πίστα παραλιακής και όχι μόνο επειδή τη συναυλία άνοιξε η Φουρέιρα. Οχι, ωστόσο, ότι πέρασα άσχημα. Ετερον εκάτερον κι ελπίζω να καταλαβαίνετε τη διαφορά. 

Ήταν, επαναλαμβάνω, το πρώτο μεγάλο live στην Ελλάδα εδώ και πολλούς μήνες. Μία πλούσια παραγωγή με ήχο και φως, με χορευτικά, με γιγαντοοθόνες και όλα τα συναφή. Αυτό από μόνο του αρκεί. Ισως και να επιστρέφουμε σε μία κανονική, συναυλιακή ζωή.

Εννοείται πως όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στον Maluma το(ν) απόλαυσαν και με το παραπάνω. Δεν νομίζω να έφυγε κανένας δυσαρεστημένος.

(φωτογραφίες: Εύη Απολλωνάτου)

REVIEWS