«Είναι το κλικ μιας ανάγκης να δει το σήμερα»

Ο Κώστας Φασουλάς γράφει στο loaded, με αφορμή το νέο δίσκο του Γιάννη Διονυσίου

BREAKING
 

Ο Κώστας Φασουλάς γράφει στο loaded, με αφορμή το νέο δίσκο του Γιάννη Διονυσίου

«Πρώτη βόλτα»: Αυτός είναι ο τίτλος του πρώτου δίσκου του Γιάννη Διονυσίου που μόλις κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group. Έντεκα τραγούδια σε στίχους του στιχουργού Κώστα Φασουλά και μουσική των συνθετών Φώτη Σιώτα, Νίκου Χρηστίδη, Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, Ορέστη Κολέτσου, Κώστα Παρίσση, Βασίλη Κορακάκη και Πάρι Περυσινάκη.

Μετά τα δύο τραγούδια προπομπούς «Γλυκό μου πικραμύγδαλο» και το «Όπως και να ΄χει σε προσέχω» με τη συμμετοχή της Ιουλίας Καραπατάκη, που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του δίσκου, η «Πρώτη βόλτα» μας αποκαλύπτει και τα υπόλοιπα εννέα της τραγούδια, πρώτους σταθμούς της δισκογραφικής πορείας του Γιάννη Διονυσίου.

«H "Πρώτη βόλτα" συναντιέται με ανθρώπινες καθημερινές ιστορίες και αποτυπώνει το αβέβαιο της ζωής» σημειώνει μεταξύ άλλων στο loaded.gr ο Κώστας Φασουλάς.

 

Μπορεί και να’ ναι γρίφος, μπορεί και αίνιγμα. Για την επανατοποθέτηση του λαϊκού τραγουδιού στον καιρό μας μιλώ, για το πώς αυτό θα «μιλήσει» τη νέα γλώσσα του σημερινού χρόνου, συνδυασμένο πάντα με τις επιταγές της βαθιάς ρίζας του πολύτιμου μουσικού παρελθόντος.

Η συνεργασία μου με το Γιάννη Διονυσίου, εμπεριέχει αυτήν ακριβώς την αγωνία. Τη συνύπαρξη σε ένα φιλμ, μιας έγχρωμης και μιας ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Είναι το κλικ μιας ανάγκης να δει το σήμερα, το ρεύμα μιας μηχανής με στροφές ανήσυχες. Είναι η ματιά στο λαϊκό τραγούδι των ημερών μας.

H «Πρώτη βόλτα» συναντιέται με ανθρώπινες καθημερινές ιστορίες και αποτυπώνει το αβέβαιο της ζωής, όπως αυτό ενυπάρχει στον έρωτα, στον φόβο, στο λίγο της στιγμής που μεταφράζεται σε ζωντανό της ψυχής χρόνο, κι ακόμη το φευγαλέο που καθρεφτίζεται ως παράσταση ζωής.

Ευχαριστώ τους συνοδοιπόρους μου, Φώτη Σιώτα, Νίκο Χρηστίδη, Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, Ορέστη Κολέτσο, Κώστα Παρίσση, Βασίλη Κορακάκη και Πάρι Περυσινάκη για αυτή την ωραία μας Πρώτη βόλτα.

Κώστας Φασουλάς

BREAKING MUSIC