Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Λογαρίδης

Ο συνθέτης και τραγουδιστής έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

BREAKING
 

Ο συνθέτης και τραγουδιστής έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης και τραγουδιστής Σταύρος Λογαρίδης, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Σταύρος Λογαρίδης υπήρξε μέλος των Poll.

Γεννημένος το 1953 στην Κωνσταντινούπολη ήρθε σε ηλικία 15 ετών στην Αθήνα.

Από μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τη μουσική, ενώ την πρώτη του κιθάρα την απέκτησε 10 ετών.

Στα 14 φτιάχνει το συγκρότημα Juniors και τον ίδιο χρόνο το συγκρότημα Sphinx.

Σε ηλικία 15 ετών κυκλοφορεί από την Polydor τον πρώτο του δίσκο 45 στροφών με τον τίτλο «Ήταν μια μικρούλα και μελαχρινούλα».

Ο τότε διευθυντής της Polydor Νίκος Αντύπας, τον έφερε σε επαφή με τον Κώστα Τουρνά, τον Robert Williams και τον Κώστα Παπαϊωάννου και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν οι Poll.

Ο Λογαρίδης αποχώρησε από το συγκρότημα όταν τα υπόλοιπα μέλη αποφάσισαν να εμφανιστούν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1972.

Στη συνέχεια έφτιαξε τους «Ακρίτας» όπου το 1973 κυκλοφόρησε το ομώνυμο άλμπουμ.

Μετά τη διάλυσή τους, ηχογράφησε προσωπικά album  μεταξύ αυτών και μουσική για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως για τη «Μενεξεδένια Πολιτεία» και την «Οικογένεια Ζαρντή» που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση.

Το 1985 ηχογράφησε το album Alchemy με ορχηστρική μουσική. Ανάμεσα στα κομμάτια ήταν και το «The city of violets» (ακουγόταν στη Μενεξεδένια Πολιτεία), με το οποίο ήρθε σε διένεξη με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ο Λογαρίδης τον κατηγόρησε ότι είχε κλέψει τη μελωδία για το «Chariot of Fire».

Ωστόσο, το δικαστήριο δικαίωσε τον Βαγέλλη Παπαθανασίου.

Επίσης, είχε γράψει τη μουσική για την ταινία μεγάλου μήκους «Η Φόνισσα» που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το 1985 συνεργάζεται με την εταιρεία Lyra. Δουλεύει με τον Γιώργο Ζήκα και την Ελευθερία Αρβανιτάκη στο δίσκο «Με τα φεγγάρια χάνομαι».

Το 1989 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Μανούλα Ελλάς», ενώ το 1996 κυκλοφορεί ο δίσκος « Ονειρεμένες Πολιτείες».

Το 1999 κυκλοφορεί τον δίσκο «Περασμένος Αιώνας». Ακολουθεί ο δίσκος «Μια βουτιά στην αγάπη» και το 2007 ο δίσκος «Ξαφνικά Καλοκαίρι».

Photo: Facebook

BREAKING MUSIC