Καταιγιστικοί Στίχοιμα και Planet Of Zeus

 
REVIEWS

Χιπ χοπ και stoner ένωσαν δυνάμεις την Κυριακή το βράδυ στην Τεχνόπολη

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Καταλαβαίνετε τον πανικό που ζήσαμε, ροκ μαζί με χιπ χοπ, σε μία Τεχνόπολη που σηκώθηκε στον αέρα θυμίζοντας γήπεδο. Τα καπνογόνα μόνο να βλέπατε που άναβαν στη σειρά κατά δεκάδες, το ένα μετά το άλλο, λες και ήμασταν στη σκεπαστή. Αποκαλύπτω την ηλικία μου οκ αλλά παίζει να ήμουν και από τους μεγαλύτερους μέσα στο χώρο μια και η συντριπτική πλειοψηφία των θεατών πρέπει να ήταν γύρω στα 20 με 30.

Double bill με τρεις χιλιάδες κόσμο. Πρώτοι βγήκαν οι Planet Of Zeus και μετά οι Στίχοιμα. Και στα δύο συγκροτήματα επικράτησε χαμός αλλά εντάξει, στους δεύτερους, τα πράγματα ήταν πιο σκληροπυρηνικά. Είναι και ο ελληνικός στίχος βλέπετε. «Τα όνειρά μου κόλαση, γαμώ την τηλεόραση / χάνεται η ακοή μου, η αφή μου και η όραση / Στα όνειρά μου περπατάω ανάμεσα σε τάφους / τάφους με πολιτικούς και δημοσιογράφους».

Το κοινό ήταν μεικτό και ήθελε και τα δύο συγκροτήματα. Οι μπροστά παραληρούσαν και με τους δύο, δεν άλλαξαν δηλαδή, να πάνε άλλοι πίσω και να έρθουν άλλοι μπροστά. Πολύ μου αρέσει αυτή η σύμπραξη. Ειδικά για μουσικές που είναι αποκλεισμένες στην Ελλάδα.

Μου κάνει εντύπωση που ενώ ποτέ δεν άκουγα ελληνικό χιπ χοπ τώρα το κάνω. Ισως επειδή αυτό είναι το πολιτικό τραγούδι του σήμερα.

(φωτό: Τεχνόπολη)

REVIEWS