Αληθινή λατρεία για τους Cigarettes After Sex

 
REVIEWS

Γέμισε με νεαρά κορίτσια χθες η Τεχνόπολη. Και γέμισε κυριολεκτικά.

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου

Οφείλω να ομολογήσω πως δεν περίμενα τέτοιο κόσμο και τόση λατρεία για το ambient-pop συγκρότημα, από την Αμερική. Βασικά για τον Greg Gonzalez, τον εγκέφαλο τους. Μία κίνηση να έκανε μόνο, να πήγαινε λίγο αριστερά ή δεξιά και από κάτω γινόταν πανζουρλισμός. Με το που ξεκίναγε η πρώτη νότα δε, σε κάθε τραγούδι, το κοινό τον αποθέωνε. Ενα κοινό φουλ νεανικό, εκεί γύρω στα 20 και ακόμα παρακάτω, που ήξερε όλα τα τραγούδια. «Affection», «Κ.», «Nothing's Gonna Hurt You Baby», «Don’t Let Me Go», «Apocalypse», «Dreaming Of You» και άλλα πολλά.

Τρίο το συγκρότημα, με ανοιχτή διάταξη on stage, ο Greg στη μέση αλλά με το μικρόφωνο προς το βάθος, οι άλλοι δύο ακροβολισμένοι στις δύο άκρες της σκηνής και αρκετά μπροστά. Πολύ dark η ατμόσφαιρα και με αυστηρή οδηγία στους φωτογράφους να τραβήξουν αποκλειστικά και μόνο ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Η συναυλία ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση και μέσα στη βροχή. Οχι δυνατή βροχή αλλά με τον φόβο της καταιγίδας μια και μας είχαν κυκλώσει οι αστραπές. Σιγά να μην πτοούνταν όλα αυτά τα κορίτσια που είχαν μαζευτεί εκεί και σιγά μην φοβόντουσαν από λίγο νερό. Θα ήταν κρίμα όμως να ακυρωνόταν η συναυλία και να απογοητευόταν τόσος κόσμος. Στις 10 παρά τέταρτο ξεκίνησαν, στις 10 και μισή είχε πλέον ανοίξει και ο καιρός. 

Ηχηρό sold out χθες, ακόμα πιο ηχηρό σήμερα. Δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα (update: βγήκαν κάποια επιπλέον εισιτήρια στη Viva). Χαρούμενοι και οι ίδιοι οι Cigarettes After Sex, εντυπωσιάστηκαν από την ανταπόκριση. Κατέφθασαν από το Κάιρο και συνεχίζουν αμέσως μετά για το Primavera στο Πόρτο.

Ηρθαν στην Αθήνα την ώρα που συμβαίνουν. Και μάζεψαν σε δύο ημέρες περισσότερους από 9 χιλιάδες θεατές. Μήπως έφτασε η ώρα να περάσουμε στην επόμενη γενιά των ονομάτων της μουσικής; Και να ανοιχτούμε και στην ποπ;

 

REVIEWS