«Έφυγε» από τη ζωή η Julee Cruise

Νεκρή στα 65 της η τραγουδίστρια και συνεργάτιδα του David Lynch

BREAKING
 

Νεκρή στα 65 της η τραγουδίστρια και συνεργάτιδα του David Lynch

Όταν είχε πρωτοπροβληθεί το «Twin Peaks», η σαπουνόπερα-από-την-κόλαση του David Lynch, πολύς κόσμος είχε μείνει άναυδος από ένα υπέροχο πλάσμα που εμφανιζόταν να τραγουδάει σε κάποιες σκηνές της σειράς.

Ντυμένη σαν διασταύρωση teenybopper και biker, η Julee Cruise είχε τραβήξει αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού όταν είχε  ερμηνεύσει με αιθέριο τρόπο το τραγούδι «Falling», σε μουσική του Angelo Badalamenti και στίχους τουν Lynch.

Δυστύχως, η Julee Cruise δεν είναι πια μαζί μας, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών. Ο σύζυγός της έγραψε στο Facebook ότι «έφυγε με τους δικούς της όρους. Χωρίς λύπες... Έχει γαληνέψει. Της έπαιξα το "Roam" (σ.σ. τραγούδι των B-52s) κατά το πέρασμά της. Τώρα θα περιπλανιέται για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη, αγάπη μου».

Το «Falling» είχε γίνει μεγάλη επιτυχία σε Βρετανία, Ευρώπη και Αυστραλία, εκτοξεύοντας την καριέρα της Cruise, η οποία το 1989 κυκλοφόρησε τον δίσκο «Floating into the night», και πάλι σε συνεργασία με τον Lynch και τον Badalamenti, με τους οποίους είχε ήδη συνεργαστεί το 1986, όταν είχε ερμηνεύσει το «Mysteries of Love» στην ιστορική ταινία «Blue Velvet».

H μετέπειτα πορεία της ήταν διακριτική, με σποραδικές δισκογραφικές δουλειές και εμφανίσεις, ενώ εμφανίστηκε και στο αδικημένο «Twin Peaks: Fire walk wih me», αλλά και στον εκπληκτικό τρίτο κύκλο της σειράς.

Η ίδια είχε πει για τη συνεργασία της με τον Lynch ότι «είναι σαν να είμαι η μικρή αδελφή του. Δεν σου αρέσει να σου λέει συνεχώς ο μεγάλος σου αδελφός τι να κάνεις. Ο David είναι "ψείρας". Κάποιες φορές έχει αυτά τα ξεσπάσματα. Και, έχετε δει τα νεύρα του; Ο οιοσδήποτε μπορεί να μοιάζει αστείος όταν έχει νεύρα. Αλλά τον αγαπάω».

Η Cruise το 2018 είχε ανακοινώσει ότι πάσχει από λύκο και ότι υποφέρει από χρόνιο πόνο.

 

BREAKING MUSIC