«Σαν να σταμάτησε ο χρόνος το καλοκαίρι του 2019 και κάποιος να ξαναπάτησε το play»

 
REVIEWS

Βρεθήκαμε στη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη στο Κατράκειο

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Μια συναυλία όπως παλιά ήταν αυτή του Μίλτου Πασχαλίδη το βράδυ της Πέμπτης στο Κατράκειο Θέατρο.

Το πρώτο του μεγάλο live στην Αθήνα τα είχε όλα: Ενθουσιασμό, λαχτάρα, κέφι και συγκίνηση. Με κόσμο όχι μόνο στις κερκίδες όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια, αλλά και όρθιο στην πλατεία.

Το θέατρο είχε αρχίσει να γεμίζει από νωρίς και λίγο μετά τις εννέα και μισή, ο Μίλτος Πασχαλίδης βγήκε στη σκηνή.

«Σαν να σταμάτησε ο χρόνος το καλοκαίρι του 2019 και κάποιος να ξαναπάτησε το play», είπε στο καλωσόρισμα και η αλήθεια είναι ότι ακριβώς έτσι αισθανθήκαμε. Μας είχε λείψει αυτή η ατμόσφαιρα στις συναυλίες, μας είχε λείψει και ο ίδιος.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης επικοινωνιακός όπως πάντα, τραγούδησε δικά του κομμάτια αλλά και τραγούδια αγαπημένων του φίλων (Μαχαιρίτσα, Μπουλά, Μικρούτσικου, Μητροπάνου) με τη βραδιά να ξεχειλίζει από συγκίνηση όταν ερμήνευσε το τραγούδι «Στη χώρα των αθώων» αφιερωμένο στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη με τον ίδιο να αναφέρεται μεταξύ άλλων «στην Καρολάιν, στη Γαρυφαλλιά και στον Ζακ Κωστόπουλο», ενώ αφιέρωσε τον «Ακροβάτη» στη Μάγδα Φύσσα. Δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη με τον Μίλτο Πασχαλίδη να επιλέγει το «Βρέχει στη Φτωχογειτονιά».

Η συναυλία που όσο περνούσε η ώρα «απογειωνόταν», ήταν χορταστική και είχε τα πάντα: τραγούδια από τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη, χορό, παραγγελιές αλλά και… καπνογόνα! Την ευχαριστήθηκε ο Μίλτος Πασχαλίδης την ευχαριστηθήκαμε και εμείς.

Και κάπως έτσι καταλαβαίνεις ότι ήρθε το καλοκαίρι!

REVIEWS