Ο Parov Stelar μετέτρεψε την πλατεία Νερού σε πλατεία χορού

 
REVIEWS

Στην τρίτη μέρα του Release Festival.

Του Τάσου Παπαϊωάννου

Βέβαια όπως και να την πείτε, σωστό είναι, γιατί και πολύ χορό είχε και σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο κόσμος. Ήμασταν στα μισά του σετ του Parov Stelar, όταν ο Anduze -ένας εξ των δυο τραγουδιστών της μπάντας- αλωνίζοντας τη σκηνή, μας είπε σε άπταιστα ελληνικά: «ξεχάστε την πανδημία, σήμερα θα κάνουμε χαμό». Και αυτό ακριβώς έγινε.

Για τον χαμό βέβαια, είχαν φροντίσει ήδη από νωρίς να προθερμάνουν την πλατεία πρώτα ο Kevin De Vries και στη συνέχεια, δίνοντας κυριολεκτικά τη σκυτάλη πάνω στα decks, ο Artur και ο Batist, δηλαδή οι Artbat. Το δίδυμο από την Ουκρανία ανέλαβε για την επόμενη μιάμιση ώρα να κάνει τον κόσμο να χορέψει.

Ένας κόσμος διαφορετικός από τις δυο προηγούμενες μέρες του Release, πιο νεανικός, πιο ραδιοφωνικός. Ο Parov Stelar εξάλλου αποτελεί αγαπημένο παιδί των ελληνικών ραδιοφώνων. Στις 11 ακριβώς ο Parov εμφανίστηκε στη μέση της σκηνής και πάνω από τα decks του, έδωσε το σύνθημα για ξέφρενο χορό, πλαισιωμένος από επτά μουσικούς, μία πλήρη μπάντα.

Ο Marcus Füreder όπως είναι το πραγματικό του όνομα, αν και Αυστριακός, μόνο κρύο αίμα δεν έχει σε αυτό που κάνει. Τα τρία πνευστά πέρναγαν με την ίδια ευκολία από το electroswing στη Jazz, στη house, στην electro, στο hip hop, στην pop, ακόμα και σε electro Balkan ρυθμούς, ενώ οι δύο τραγουδιστές, ο Anduze και η Elena. εναλλάσσονταν στη σκηνή μην αφήνοντας κανέναν από το κοινό να παρακολουθεί απαθής.

Επικοινωνιακοί όλοι τους: ο Parov Stelar λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που έχει στη χώρα μας, μιας και το ξεκίνημά του έγινε από εδώ, ο Anduze με τα άπταιστα ελληνικά του (μας ενημέρωσε ότι μένει μόνιμα στην Ελλάδα), η Έλενα με τις βαλκανικές της ρίζες και το ταπεραμέντο, αλλά και ο Mark στα πνευστά, που -έχοντας σπασμένο το πόδι του και αναγκαστικά καθήμενος σε όλη τη διάρκεια του set σε καρέκλα- δήλωσε ότι δε θα μπορούσε να λείπει από το πάρτι τους, στην Αθήνα. Μιάμιση ώρα κράτησε το σετ του Parov Stelar, με άψογο ήχο, υπέροχα visuals, με κόσμο να χορεύει και να διασκεδάζει ασταμάτητα. Για το κλείσιμο παρουσίασαν για πρώτη φορά και αφιέρωσαν στο ελληνικό κοινό το πασίγνωστο hit τους The Sun, σε μια διαφορετική διασκευή και με εισαγωγή από το Cry Me A River, με την υπέροχη φωνή της Elena.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους μαζί μας για το εγγύς μέλλον, ενώ το κατευόδιο του χαρούμενου κοινού ανέλαβε ο Dj Εl Siciliano.

REVIEWS