Βλέποντας τον νέο ELVIS του Baz Luhrmann

 
OPINIONS

Και βλέποντάς το στην καλύτερη αίθουσα των Village με τον Dolby Atmos ήχο.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Τη Δευτέρα το βράδυ λοιπόν είδαμε σε πρεμιέρα τη νέα ταινία «ELVIS» σε σκηνοθεσία του Baz Luhrmann, που κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους μεθαύριο Πέμπτη στις 23 Ιουνίου. Baz Luhrmann ναι, οπότε καταλαβαίνετε και το στυλ του φιλμ, την (εικαστική) προσέγγιση, τον καλλιτεχνικό της προσανατολισμό.

Στο ρόλο του Elvis ο Austin Butler που παίζει καλά και τραγουδάει και ο ίδιος μερικά κομμάτια του βασιλιά: “I’ll Fly Away,” “That’s All Right,” “Baby, Let’s Play House,” “Blue Suede Shoes,” “Heartbreak Hotel,” “Working on the Building” (with Yola), “Hound Dog,” “Are You Lonesome Tonight?,” “Trouble, κ.ά. Την παράσταση ωστόσο κλέβει ο μοναδικός Tom Hanks που παίζει τον μάνατζερ του Elvis, τον σκοτεινό Συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ. Πάει για Οσκαρ εύκολα. Οι μεταμορφώσεις του μοναδικές. 

Στο soundtrack του «ELVIS» που βγαίνει την Παρασκευή, όπως και στην ταινία, υπάρχουν τραγούδια του Elvis παιγμένα από τον ίδιο (στην αυθεντική τους εκτέλεση) ή από τον Austin Butler. Αλλά και από άλλους που διασκευάζουν τραγούδια του Elvis ή παίζουν δικά τους, καινούργια κομμάτια: Doja Cat, Tame Impala, Jack White, Kacey Musgraves, Nardo Wick, Stevie Nicks, Swae Lee, Jazmine Sullivan, Diplo, Måneskin κ.ά. Ήδη κυκλοφορεί κι ένα τραγούδι από τον Eminem με τη συμμετοχή του CeeLo Green.

Αν θυμηθείτε το Moulin Rouge θα καταλάβετε που το πάει ξανά ο Baz Luhrmann. Οσο για την αίθουσα των Village με τον Dolby Atmos ήχο, δεν κάνουμε διαφήμιση αλλά αποτελεί πραγματική εμπειρία.

 

 

OPINIONS