Καταπληκτική Marina Satti στην Κήπο του Μεγάρου

 
REVIEWS

Εχει κάτι που δεν το έχει καμία άλλη στην Ελλάδα.

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Παρασκευή βράδυ στον δροσερό Κήπο του Μεγάρου και η Marina Satti έδωσε αληθινό ρεσιτάλ. Η παράστασή της τα είχε όλα: τραγούδι, χορό, παραδοσιακούς ήχους, αισθησιασμό, ηλεκτρονικές παραμορφώσεις, πειραγμένους ήχους κ.ά. Είχε μαζί της δύο κορίτσια στα φωνητικά, δύο κρουστά κι έναν με πνευστά. Ακούγεται περίεργος ο συνδυασμός αλλά λειτούργησε άψογα. Σε όλα τα επίπεδα, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Εβλεπα το live της Satti σαν ένα ήρεμο διάλειμμα ανάμεσα σε τόσες πολλές και μεγάλες συναυλίες, αλλά έκανα λάθος. Μόνο ήρεμο και οικογενειακό δεν ήταν. Αλλωστε ο Κήπος ήταν γεμάτος, κατάμεστος, ευτυχώς με όρθιους θεατές και όχι ξαπλωτούς στο γκαζόν όπως γίνεται συνήθως. Και είδαμε ένα live υψηλών προδιαγραφών, από την αρχή έως και το τέλος. Μιάμιση ώρα. 

Το ντεμπούτο της άλμπουμ Yenna δεν μου αρέσει αλλά είναι εντελώς άλλο να τη βλέπεις (και να ακούς τα τραγούδια) ζωντανά. Η Marina Satti είναι μοναδική σε αυτό που στήνει. Παίρνει την παράδοση και παρουσιάζει κάτι εντελώς διαφορετικό και πρωτοποριακό. Ανατολή και Βαλκάνια αλλά με beat. Τσιφτετέλι σε remix. Με τον τρόπο που το κάνει δεν υπάρχει άλλος στην Ελλάδα. Και με την ίδια να διαθέτει μία πολύ σέξι κίνηση επί σκηνής. Είναι και αυτά τα πολυφωνικά που προσθέτουν μία ακόμα ωραία, ξεχωριστή, πινελιά. Και είναι φανερό πως το «Σπίρτο και Βενζίνη», δηλαδή το «ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ», είναι το νέο της μεγάλο χιτ.

Σε κάποιες φάσεις η φάση ήταν διονυσιακή. 

 

REVIEWS