Ο ΛΕΞ έγραψε συναυλιακή ιστορία

 
REVIEWS

Χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη βρεθήκαμε περισσότεροι από 20 χιλιάδες θεατές.

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Αναμενόμενο για όσους ζούμε (σ)την κατάσταση, απρόσμενο για όσους βρίσκονται εκτός φάσης. Εντυπωσιακό για όλους, πάντως. Ο ράπερ από τη Θεσσαλονίκη είναι το Νο 1 όνομα του ελληνικού χιπ χοπ εδώ και χρόνια και αυτό, χθες βράδυ, αποδείχθηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στο γήπεδο του Πανιωνίου. Περισσότεροι από 20 χιλιάδες θεατές σε μία συναυλία με ατμόσφαιρα γηπέδου. Σαν θύρα οργανωμένων οπαδών, να τραγουδούν όλοι με μία φωνή (όλα τα κομμάτια) και να ανάβουν καπνογόνα κατά δεκάδες (σε κάθε τραγούδι).

Η συναυλία ήταν να γίνει αρχικά στο Κατράκειο αλλά γρήγορα κατάλαβαν πως χρειάζονταν τρία Κατράκεια για να χωρέσει ο κόσμος. Αλλαξαν χώρο, άλλαξαν και μέρα, μεταφέρθηκε στο γήπεδο του Πανιωνίου με αποτέλεσμα να ζήσουμε ένα live που προστέθηκε κατευθείαν στο πάνθεον των μεγάλων ελληνικών συναυλιών που εξελίσσονται σε μεγάλα γεγονότα (και τα οποία, αν δεν τα ζήσεις, έχασες). Ενα live σημαντικό όχι μόνο για το αν ήταν καλό ή κακό (που ήταν καλό) αλλά και για όλα, όσα, περικλείει. Και σηματοδοτεί. 

Ο ΛΕΞ βγήκε στη σκηνή στις 10 ακριβώς και... εξαφανίστηκε μέσα στους καπνούς. Επαιξε για μιάμιση ώρα σε μία παράσταση 100% δική του. Δηλαδή λιτή, χωρίς πολλά-πολλά, με υποτυπώδη παραγωγή. Και στο φινάλε είπε ένα απλό «ευχαριστούμε Αθήνα» και έφυγε χωρίς ο κόσμος να καταλάβει ότι τελείωσε. Ενδιάμεσα είχαν γίνει όλοι ένα, από όσους βρίσκονταν μπροστά στη σκηνή μέχρι κι εκείνους απέναντι, ψηλά στην κερκίδα. 

 

Ήταν ένα μεγάλο γεγονός που ελάχιστοι στα ΜΜΕ έπιασαν. Δεν πειράζει.

 

 

 

 

 

REVIEWS