Οκτώ συν ένας λόγοι που μας κάνουν να θέλουμε να δούμε ζωντανά τους Placebo

Δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

BREAKING
 

Δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμα, οι Placebo, η ιστορική βρετανική ροκ –και όχι μόνο…- μπάντα έρχεται για δύο συναυλίες στην Ελλάδα, στις 20 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και στις 21 Ιουλίου στην Τεχνόπολη στην Αθήνα, στο πλαίσιο των Rockwave Nights 2022.

Το συγκρότημα –που πλέον αποτελείται από δύο μέλη, τον Brian Molko (φωνή, κιθάρα, frontman) και τον Stefan Olsdal (μπάσο), συν διάφορους άλλους μουσικούς- υπάρχει από το 1994 και στη δεκαετία του 2010 αποτελούσε μια από τις κορυφαίες alternative μπάντες στον κόσμο.

Τον Μάρτιο του 2022 οι Placebo κυκλοφόρησαν τον όγδοο στούντιο δίσκο τους, το «Never Let Me Go», και άρχισαν την παγκόσμια περιοδεία για την προώθησή του, μια περιοδεία που, εκτός από την Ελλάδα, θα τους πάει σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, στη Βρετανία και στην Αμερική.

Κατά την άποψή μας, οι συναυλίες τους στην Ελλάδα αποτελούν ένα από τα highlights του φετινού καλοκαιριού και δεν σας κρύβουμε ότι περιμένουμε με ανυπομονησία να τους δούμε. Ιδού γιατί:

  1. Οι Placebo είναι διαβόητοι για τις πολύ καλές συναυλίες τους, από τον ήχο και το setlist μέχρι την ένταση που το συγκρότημα βγάζει επί σκηνής.
  2. Έχουν γράψει τραγουδάρες: «The Bitter End», «Nancy Boy», «Pure Morning», «Every You Every Me», «Without You I'm Nothing»… σχεδόν κάθε single τους είναι κι ένα διαμαντάκι της ποπ.
  3. Ο μέγας David Bowie τους προσκάλεσε, μαζί με μερικά άλλα ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ονόματα της μουσικής, στο πάρτι για τα 50 του χρόνια στο Madison Square Garden.
  4. Παρότι το «Nancy Boy» ήταν η πρώτη τους επιτυχία, ο Molko έχει δηλώσει ότι έχει μια «αντιφατική» σχέση με το κομμάτι, ενώ πιο παλιά έχει πει ότι το θεωρεί «χυδαίο» και ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκεται τόσο ψηλά στα charts…
  5. Το συγκρότημα, τόσο με την εμφάνισή του όσο και με την εν γένει στάση του, έχει παλέψει για την καταπολέμηση του machismo και της ομοφοβίας.
  6. Αν και χαρακτηρίζονται ως alternative rock, οι Placebo δεν δίστασαν ποτέ να πειραματιστούν με τον ήχο τους, εγχέοντας στοιχεία από punk, electronica, prog rock, goth και δημιουργώντας ένα απολύτως προσωπικό ηχητικό στιλ.
  7. Ο Molko έχει διασκευάσει μαζί με την Asia Argento το διαβόητο «Je T'aime, Moi Non Plus», το οποίο πρέπει να το ακούσεις για να το πιστέψεις.
  8. Το συγκρότημα επιτυγχάνει διαρκώς μια τρομερή ισορροπία ανάμεσα σε pop μελωδίες και ηλεκτρική ένταση.

Και ο «συν ένας» λόγος; Το όνομά τους δεν αναφέρεται σε φάρμακα αλλά στην λατινική έκφραση «θα παράσχω ευχαρίστηση». Αυτό ακριβώς θέλουμε, όχι;…

Λεπτομέρειες για τη συναυλία ΕΔΩ

BREAKING MUSIC