Ηρώδειο: Καταγγελία ΠΟΘΑ για ατύχημα - UPDATE

Έσπασε η βάση στην οποία αναρτώνται οι προβολείς και «κρεμάστηκαν» τα ρομποτικά φωτιστικά σώματα από τα καλώδια τροφοδοσίας - Ένας τραυματισμός

BREAKING
 

Έσπασε η βάση στην οποία αναρτώνται οι προβολείς και «κρεμάστηκαν» τα ρομποτικά φωτιστικά σώματα από τα καλώδια τροφοδοσίας - Ένας τραυματισμός

UPDATE

«Κανένας τραυματισμός δεν σημειώθηκε στο Ηρώδειο κατά την διάρκεια αποκόλλησης μέρους του συστήματος ανάρτησης των φωτιστικών σωμάτων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, απαντώντας στην καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Όπως σημειώνεται «κατόπιν αυτοψίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) εξακριβώθηκε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση των τηρούμενων μέτρων ασφαλείας».

Η ανακοίνωση της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ

Η Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα στις 00.30 της 21ης Ιουλίου 2022, αποκολλήθηκε μέρος του συστήματος ανάρτησης των φωτιστικών σωμάτων στην τελευταία δεξιά καμάρα της πλάτης του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κανείς τραυματισμός και επιπλέον χωρίς να προκληθεί κανενός είδους κίνδυνος.

Το συμβάν διερευνάται από τον Τεχνικό Σύμβουλο σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας της εταιρείας, ακολουθώντας απαρέγκλιτα το σύνολο των ισχυόντων κανόνων ασφαλείας. Σήμερα, κατόπιν αυτοψίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) εξακριβώθηκε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση των τηρούμενων μέτρων ασφαλείας. Ακολούθως, και παρά το γεγονός ότι δεν διαπιστώθηκε καμία επικινδυνότητα, δόθηκε άμεση εντολή να ελεγχθούν εκ νέου οι συγκεκριμένες τεχνικές εγκαταστάσεις (βάσεις στήριξης φωτιστικών σωμάτων), διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ παγίως μεριμνά για τη λήψη και εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους, τους καλλιτέχνες και το κοινό.

---------------------------

Την πραγματοποίηση ελέγχου στο Ηρώδειο για θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας, ζητά με επιστολή της προς την Επιθεώρηση Εργασίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Όπως καταγγέλει, «σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου και περί της ώρας 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, έσπασε η βάση στην οποία αναρτώνται οι προβολείς στο Ηρώδειο Θέατρο και "κρεμάστηκαν" τα ρομποτικά φωτιστικά σώματα από τα καλώδια τροφοδοσίας. Υπήρξε ένας τραυματισμός και μόνο από τύχη γλίτωσαν οι άνθρωποι που εργαζόντουσαν εκείνη τη στιγμή κάτω από τους προβολείς, καθώς συγκρατήθηκε με μεγάλη προσπάθεια από τους τεχνικούς». Η ΠΟΘΑ σημειώνει ακόμα ότι «οι σωλήνες στήριξης είναι φθαρμένοι με αποτέλεσμα να έχει "αδυνατίσει" σημαντικά η αντοχή τους».

 

 

Η επιστολή που έστειλε η ΠΟΘΑ στην Επιθεώρηση Εργασίας

Σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου και περί της ώρας 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, έσπασε η βάση στην οποία αναρτώνται οι προβολείς στο Ηρώδειο Θέατρο και «κρεμάστηκαν» τα ρομποτικά φωτιστικά σώματα από τα καλώδια τροφοδοσίας. Υπήρξε ένας τραυματισμός και μόνο από τύχη γλίτωσαν οι άνθρωποι που εργαζόντουσαν εκείνη τη στιγμή κάτω από τους προβολείς, καθώς συγκρατήθηκε με μεγάλη προσπάθεια από τους τεχνικούς. Να επισημάνουμε δε ότι οι σωλήνες στήριξης είναι φθαρμένοι με αποτέλεσμα να έχει «αδυνατίσει» σημαντικά η αντοχή τους. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η υπόλοιπη εγκατάσταση των βάσεων στήριξης των προβολέων. Πολλές φορές οι τεχνικοί στο θέατρο έχουν επισημάνει την κακή κατάσταση και την επικινδυνότητα της εγκατάστασης.

Παρακαλούμε να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο της Επιθεώρησης  Εργασίας – της Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, παρουσία των Σωματείων και της Ομοσπονδίας μας, για να διαπιστώσει τα καταγγελλόμενα. Καθώς και να καταγράψει και να επιβλέψει την ανάρτηση βαρέων αντικειμένων σε μεγάλο ύψος έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Η Υγεία και η Ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι για εμάς από τις μη διαπραγματεύσιμες πλευρές της εργασιακής σχέσης.

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΣ ΣΚΗΝΗ
  • ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ & ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
BREAKING MUSIC