Είδαμε live τον Harry Styles στο Βερολίνο

 
REVIEWS

Το Loaded βρέθηκε στην sold out εμφάνιση του Harry Styles στην Mercedes- Benz Arena

Του Ανδρέα Αλυσανδράτου

Ο Harry Styles θέλει να αλλάξει τον κόσμο – προφανώς για τους 17.000 θεατές που ήταν στις 20 Ιουλίου στην Mercedes-Benz Arena ο κόσμος έχει ήδη αλλάξει. Η πρώτη, και μοναδική, pop tour (Love On Tour 2022) σήμερα η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και μία εξαιρετικά μοντέρνα απεικόνιση όλων των κοινωνικών τάσεων που επικρατούν στον πλανήτη αλλά και των τάσεων στην μόδα και στις τέχνες εν γένει. Ένα party κοινωνικής απελευθέρωσης, αγάπης, ισότητας και έκφρασης χωρίς διακρίσεις. Στο highlight «Treat People with Kindness» ήταν τέτοια η έκταση της αγάπης που κυρίευσε τον χώρο που ξαφνικά βρεθήκαμε όλοι αγκαλιασμένοι να χορεύουμε σα να είμαστε οικογένεια. Η ευρύτερη οικογένεια που μεταφέρει το global μήνυμα του Harry Styles.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νέο του album Harry’s House, ένα από τα πλέον εμπορικά albums της χρονιάς so far, ο Styles άπλωσε στη σκηνή όλα τα χαρακτηριστικά που τον έχουν οδηγήσει να ορίζει σήμερα την pop κουλτούρα. Φωνητικά άψογος, στυλ και κίνηση μεταξύ David Bowie και Stevie Nicks, glam rock και 80s pop αναφορές παντού, sexy και συναισθηματικός, ξεκάθαρες μελωδίες, καθαρές ενορχηστρώσεις, απευθείας διάλογος με το κοινό, δεν υπήρχε ούτε ένας θεατής που να μην αισθάνθηκε πως ο Harry Styles δεν του απηύθυνε προσωπικά τον λόγο. Οι περισσότεροι από τους θεατές κρατούσαν στα χέρια τους πλακάτ με προσωπικά μηνύματα προς τον Styles, κάποια εμπνευσμένα από στίχους του, κάποια άλλα απολύτως μουσικά («You are our Stevie Nicks»), τα περισσότερα όμως εξέφραζαν την αγωνία των κατόχων τους για τον ρόλο τους στη σημερινή κοινωνία και για τα όσα πρέπει να γίνουν ώστε να εξαλειφθεί για πάντα το αίσθημα της σεξουαλικής και ανθρώπινης μοναξιάς.

Συνολικά, ο πλέον χαρισματικός pop καλλιτέχνης της γενιάς του είναι τελικά ακόμα καλύτερος όταν είναι live on stage. Μουσικά και αισθητικά. Και αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο. Τόσο όσο και το μήνυμα που μεταφέρει. Harry, you are not alone.

REVIEWS