Ήταν αυτή η μεγαλύτερη συναυλία του Φοίβου; (ήταν, ναι)

 
REVIEWS

Χθες βράδυ στην Τεχνόπολη.

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού

 

Δεν θυμάμαι ο Φοίβος Δεληβοριάς να έχει δώσει άλλη φορά συναυλία με τέτοια κοσμοσυρροή. Η Τεχνόπολη χθες γέμισε ασφυκτικά με περισσότερους από 5 χιλιάδες θεατές που ανυπομονούσαν, όπως φάνηκε, να τον δουν live. Είχε και πολύ καιρό να δώσει δική του συναυλία ο Φοίβος. Χωρίς καλεσμένους, χωρίς guest, χωρίς σκετς, μόνο με τα τραγούδια του. Αντε, επιτέλους. Αν θυμάμαι καλά, τελευταία φορά που τον είδα έτσι ήταν στο Κύτταρο, πριν την πανδημία. Αρχαία χρόνια πια.

Γεμάτη λοιπόν η Τεχνόπολη και με τον ίδιο τον Φοίβο σε τρελά κέφια. Το απολάμβανε. Με τη Νεφέλη Φασούλη δίπλα του. Επαιξε τραγούδια απ' όλη τη δισκογραφία του, ακούσαμε και τα καινούργια του. Να δούμε και πως λειτουργούν στον κόσμο. Η Αγρια Ορχιδέα παράδειγμα που είναι καταπληκτικό κομμάτι. Και το οποίο αδικείται από τον στίχο του, επειδή όλοι προσέχουν αυτόν ενώ η μουσική του είναι το κάτι άλλο. Και είδαμε και τη σιωπή που έπεσε στο πλήθος όταν ο Φοίβος έπαιξε το κομμάτι για την Ελένη Τοπαλούδη. Νεκρική σιγή. Οπως και τότε που το πρωτοπαρουσίασε στο Κύτταρο και όλοι άκουγαν προσεκτικά (και με δάκρυα, ορισμένοι). Τι ωραίο που υπάρχει ένα τραγούδι γι αυτό το κορίτσι ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ. 

Ηταν χορταστικό το χθεσινό live, κράτησε δυόμιση ώρες. Το ευχαριστήθηκαν όλοι κι ας υπήρχαν και κάποιες αμήχανες στιγμές. Άλλωστε έβλεπαν και άκουγαν, μεταξύ άλλων, δύο από τους καλύτερους... παίχτες στην ίδια σκηνή: Χρήστος Λαϊνάς και Φώτης Σιώτας. Τι να πεις, απλώς υποκλίνεσαι.

Ο Φοίβος βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, κάτι πραγματικά απίστευτο αν αναλογιστούμε πόσα χρόνια έχουν περάσει από το ξεκίνημα της. Γεγονός πολύ σπάνιο στη μουσική αυτό.

 

REVIEWS