«Ο ανθρωπάκος είμαστε εμείς που με το δάχτυλό μας στην οθόνη ζούμε μόνο εικονικά»

Το μουσικό σχήμα «Σωτήρης & Βασιλική», γράφει για το νέο του τραγούδι στο loaded

BREAKING
 

Το μουσικό σχήμα «Σωτήρης & Βασιλική», γράφει για το νέο του τραγούδι στο loaded

Ο «Ανθρωπάκος»είναι το τρίτο τραγούδι που παρουσιάζει ο Σωτήρης Παπαστάμου και η Βασιλική Καρανίκα μέσα στο 2022.

Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από το κλασικό έργο του Βίλχελμ Ράιχ, «Άκου ανθρωπάκο» και γραμμένο με φόντο το δυστοπικό τοπίο της καραντίνας.

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων οι ίδιοι στο loaded.gr «o "ανθρωπάκος" είμαστε όλοι εμείς που παρακολουθούμε πολέμους και δυστυχίες, εγκλήματα και θηριωδίες τρώγοντας πίνοντας γελώντας. Είμαστε εμείς που καταπίνουμε ασυναίσθητα το χάπι του καταναλωτισμού».

Είμαστε το μουσικό σχήμα “Σωτήρης & Βασιλική” και ερχόμαστε κοντά σας με το τρίτο τραγούδι μας για το 2022. Θα θέλαμε να σας πούμε δυο λόγια για τον "Ανθρωπάκο" μας.

Μερικές φορές στη ζωή, η πραγματικότητα αποκαλύπτεται στα μάτια σου με όλη της τη γύμνια. Μια από τις πολυάσχολες μέρες  σου, εκεί που τρέχεις να προλάβεις να ικανοποιήσεις κάθε επιθυμία που σου επέβαλε το life style, ο εγωισμός και το κενό σου, έρχεται κάτι... ένα ξαφνικό γεγονός προσωπικό ή παγκόσμιο, τυχαίο ή και όχι, να σε σταματήσει. Και σταματάς. Και σταματούν να τρέχουν γύρω σου οι εικόνες και τα γεγονότα, οι ώρες κι οι άνθρωποι.

Σταματάς ξαφνικά και συνειδητοποιείς ότι χάνεις τη ζωή σου χωρίς να της έχεις δώσει λόγο, νόημα, ουσία…

Ο "ανθρωπάκος" μας γράφτηκε στη διάρκεια της καραντίνας, εκεί που χάσαμε την "κανονικότητα" και μείναμε λίγο ήσυχοι για να αναλογιστούμε τι κάνουμε, ποιοι είμαστε, που και πως προχωράμε.

 Οι στίχοι του επικεντρώνονται σε ένα μεγάλο μας πρόβλημα: την αποποίηση της ευθύνης για ότι συμβαίνει σε μας και τους άλλους, το σκόρπισμα της ζωής στα εύκολα, στα καθησυχαστικά, στα παραπλανητικά. Ο "ανθρωπάκος" είμαστε όλοι εμείς που παρακολουθούμε πολέμους και δυστυχίες, εγκλήματα και θηριωδίες τρώγοντας πίνοντας γελώντας. Είμαστε εμείς που καταπίνουμε ασυναίσθητα το χάπι του καταναλωτισμού. Που καταστρέφουμε με κακές συνήθειες τον εαυτό μας και δεν τις αλλάζουμε γιατί μας δίνουν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Ο "ανθρωπάκος" είμαστε εμείς που με το δάχτυλό μας στην οθόνη ζούμε μόνο εικονικά, διαστρέφοντας το πρόσωπο, το σώμα, την σκέψη μας με εφαρμογές ωραιοποίησης της πραγματικότητας.

Η ερμηνεία του τραγουδιού από τον Σωτήρη Παπαστάμου ήταν ο τρόπος να πούμε σε όσους το ακούνε ότι "Ξέρεις, σε καταλαβαίνουμε. Κι εμείς έτσι είμαστε. Και σε μας το ίδιο συμβαίνει.".

 Όσοι παρακολουθείτε την πορεία του σχήματός μας, θα διαπιστώσατε πως η θεματολογία μας διαφοροποιείται από το ένα τραγούδι στο άλλο. Όμως υπάρχει μια σταθερότητα και μια συνέπεια στην ποιότητα του στίχου ή πιο συχνά της ποίησης και της μουσικής μας. Χωρίς εύκολες λύσεις και προσπάθειες εντυπωσιασμού. Γράφοντας κι ερμηνεύοντας μόνο για να εκφράσουμε τα συναισθήματα, τους προβληματισμούς και την αγάπη μας για το καλό τραγούδι. Με εντιμότητα και ειλικρίνεια.

Ευχαριστούμε για το βήμα λόγου που μας έδωσε το Loaded, αλλά και όλους εσάς που ακούτε τα τραγούδια μας και μας ακολουθείτε.

BREAKING MUSIC