Πήγαμε – Είδαμε Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Vox

 
REVIEWS

Μια ανοιχτή πρόσκληση στην ψυχή του καθενός μας

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Το 2022 μας επιφύλασσε τα καλύτερα για το τέλος του με τις εμφανίσεις του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Vox.

Τη φετινή χρονιά η ιστορική του μπάντα του έσμιξε ξανά και έτσι μετά τις καλοκαιρινές συναυλίες, το φετινό χειμώνα μας δίνουν όλοι μαζί ραντεβού στο Vox.

Τραγούδια, διασκευές και αυτοσχεδιασμοί, μπλέκονται με τις ιστορίες που έχει να διηγηθεί ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έχοντας στο πλευρό του τους εξαιρετικούς Σταύρο Λάντσια, Μιλτιάδη Παπαστάμου, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Μιχάλη Καπηλίδη.

Σχεδόν δυόμιση ώρες έπαιξε το βράδυ της Παρασκευής σ’ ένα γεμάτο μαγαζί (προσωπικά θα προτιμούσα έναν άλλο χώρο, πιο συναυλιακό, αλλά εν τέλει ήταν η μουσική και οι ερμηνείες που μας συνεπήραν).

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, καθώς κάλυψε ένα μεγάλο μέρος της προσωπικής του δισκογραφίας, ενώ μετά την ολοκλήρωση του κυρίως προγράμματος, έμεινε μόνος στη σκηνή με την κιθάρα του και δεχόταν παραγγελιές. Απλά μαγεία!

Η ευαισθησία του Αλκίνοου για μείζονα κοινωνικοπολιτικά θέματα, που εκδηλώνεται λόγω και έργω, δεν έλειψε ούτε από το πρόγραμμα του Vox καθώς μας υπενθύμισε ότι το «Πάντα θα ξημερώνει» είναι ένα τραγούδι που έγραψε για τον Παύλο Φύσσα και το αφιέρωσε «σε όλα τα παιδιά – θύματα της κρατικής και της αστυνομικής βίας», ενώ αφιέρωσε το «Υπόγειο» του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα σε όλα τα θύματα της ρατσιστικής και έμφυλης βίας.

Μια ανοιχτή πρόσκληση στην ψυχή του καθενός μας, μας απευθύνει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μέσα από αυτό το πρόγραμμα και αν δεν έχετε κλείσει ακόμα εισιτήριο για να δείτε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο Vox, κάντε το άμεσα!

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, θα υπάρξει μία διακοπή μέσα στις γιορτές και θ’ αρχίσουν ξανά από τον Ιανουάριο.

 

 

 

 

 

 

 

 

REVIEWS