Οι κιθάρες και στίχοι του Peter Green βγαίνουν σε δημοπρασία

Peter Green Collection

BREAKING
 

Peter Green Collection

Του Ηλία Σελιμά

Ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Bonhams ανακοίνωσε την πώληση 150 κιθαριστών που ανήκαν στον εκλιπόντα κιθαρίστα των Fleetwood, Mac Peter Green, που έγινε έμπνευση για πολλούς άλλους κιθαρίστες, όπως ο Jimmy Page, ο David Gilmour, ο Kirk Hammett και ο Eric Clapton.

Ανάμεσα στα αξιοσημείωτα μέρη της δημοπρασίας Peter Green Collection είναι οι χειρόγραφοι στίχοι του για το κομμάτι "Man of the World" του 1969 - που αναμένεται να πωληθούν μεταξύ 48.000 και 72.000 δολαρίων - μαζί με προσωπικά σκίτσα, ενισχυτές, πετάλια και άλλα.

«Ο Peter Green ήταν ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες», δήλωσε η διευθύντρια του Bonhams, Katherine Schofield. «Ακόμα και όταν βρισκόταν εκτός του προσκήνιου, τα αφιερώματα που έγιναν στο παίξιμό του καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του συνέχισαν να αναδεικνύουν τη φήμη του και την εκτίμηση που του έδειχναν οι συνάδελφοί του καλλιτέχνες. Αυτή η δημοπρασία είναι μια γιορτή της αγάπης του για την κιθάρα, με μια σειρά από διαφορετικές μάρκες και μοντέλα, για τους λάτρεις και τους μουσικούς καριέρας. Με εκτιμήσεις που ξεκινούν από την προσιτή τιμή των 150 λιρών, είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι της κληρονομιάς του Peter Green».

Οι κληρονόμοι του (Peter Green Estate) πρόσθεσαν: «Η συμβολή του Peter στα είδη της μπλουζ και της ροκ μουσικής ως λαμπρός μουσικός, κιθαρίστας, τραγουδοποιός και τραγουδιστής έχει καθιερωθεί παγκοσμίως. ... Το παίξιμο της κιθάρας του ήταν πρωτότυπο και μοναδικό. Ο B.B. King είπε ότι ο Peter είχε την πιο γλυκιά χροιά που είχε ακούσει ποτέ: "Ήταν ο μόνος για τον οποίο με έκοβε κρύος ιδρώτας". Ελπίζουμε ότι οι κιθάρες του Peter και τα άλλα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στη δημοπρασία θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους θαυμαστές του και θα βρουν καλή στέγη».

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 28 Ιουνίου μέσω της ιστοσελίδας του Bonhams. Ο πλήρης κατάλογος των αντικειμένων θα αποκαλυφθεί εν ευθέτω χρόνω. Εν τω μεταξύ, ορισμένες από τις κιθάρες θα εκτεθούν στο Guitar Show στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας στις 25-26 Φεβρουαρίου.

BREAKING MUSIC