Ο Graham Nash ετοιμάζει νέο άλμπουμ το 2023

Right Now, από το πρώτο του νέο στούντιο άλμπουμ μετά από επτά χρόνια.

BREAKING
 

Right Now, από το πρώτο του νέο στούντιο άλμπουμ μετά από επτά χρόνια.

Του Ηλία Σελιμά

Το LP, Now, θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου 2023, μέσω της BMG. Είναι μέρος μιας πολυάσχολης χρονιάς για τον θρύλο της μουσικής, ο οποίος έκλεισε τα 81 στις 2 Φεβρουαρίου και πρόκειται να επιστρέψει στους δρόμους την άνοιξη με μια σειρά εμφανίσεων σε όλες τις Η.Π.Α. Και σε μια άλλη ευχάριστη είδηση, ο Nash συνεργάστηκε με τον πρώην συνεργάτη του στο συγκρότημα Hollies, Allan Clarke, στο επερχόμενο άλμπουμ του τελευταίου, I'll Never Forget, που θα κυκλοφορήσει στις 7 Απριλίου.

Η περιοδεία του Nash το 2023 -την οποία αποκαλεί Sixty Years of Songs and Stories- σηματοδοτεί την 60ή επέτειο από το πρώτο single του Nash με τους Hollies, έναν από τους ηγέτες της βρετανικής εισβολής της δεκαετίας του 1960. Επιπλέον, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ο Nash θα επαναλάβει τις ημερομηνίες της περιοδείας του στις δυτικές ΗΠΑ που είχαν αναβληθεί στο παρελθόν λόγω του Covid.

Το Now, το οποίο ο Nash περιγράφει ως "το πιο προσωπικό άλμπουμ που έχω ηχογραφήσει", είναι το πρώτο του νέο στούντιο άλμπουμ από το This Path Tonight του 2016. Το πιο πρόσφατο live άλμπουμ του, Graham Nash: Live, περιλαμβάνει τον Nash να ερμηνεύει τα δύο πρώτα του σόλο άλμπουμ, Songs For Beginners και Wild Tales, που έχουν αποσπάσει την προσοχή των κριτικών, στην ολότητά τους, ηχογραφημένα κατά τη διάρκεια περιοδείας στις βορειοανατολικές ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2019.

Εκτός από τις δύο εισαγωγές του στο Rock and Roll Hall of Fame (με τους Crosby, Stills and Nash και τους Hollies), εισήχθη δύο φορές και στο Songwriters Hall of Fame -ως σόλο καλλιτέχνης και με τους CSN- και είναι επίσης νικητής των βραβείων Grammy.

Η λίστα των κομματιών του Now περιλαμβάνει το "Buddy's Back", ένα αφιέρωμα στο μεγάλο rock 'n' roll που έδωσε το όνομά του στους Hollies. Το κομμάτι, που συνδυάζει τους Nash και Clarke, ήταν το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε από το επερχόμενο άλμπουμ του Clarke. Ο Nash περιγράφει τον Clarke ως "τον παλαιότερο φίλο μου". Γνωρίστηκαν όταν ήταν έξι ετών.

 

 

BREAKING MUSIC