Tο Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου απέκτησε το τεράστιο αρχείο του David Bowie

Πάνω από 80.000 αντικείμενα, όπως κοστούμια, όργανα, επιστολές και άλλα, θα εκτεθούν το 2025.

BREAKING
 

Πάνω από 80.000 αντικείμενα, όπως κοστούμια, όργανα, επιστολές και άλλα, θα εκτεθούν το 2025.

Του Ηλία Σελιμά

Το αρχείο του David Bowie βρήκε μόνιμη στέγη στο Victoria & Albert Museum του Λονδίνου, όπως αναφέρει το Associated Press. Η συλλογή περιλαμβάνει κοστούμια, όργανα, επιστολές, φωτογραφίες, στίχους και πολλά άλλα. Το 2025, θα είναι επισκέψιμα σε ένα νέο δημόσιο καλλιτεχνικό κέντρο, το David Bowie Center for the Study of Performing Arts. Το κέντρο αποτελεί μέρος του V&A East Storehouse, το οποίο χτίζεται στο Ολυμπιακό Πάρκο του ανατολικού Λονδίνου.

Τα σημαντικότερα κομμάτια της συλλογής περιλαμβάνουν μια φόρμα Ziggy Stardust, τα κοστούμια της περιοδείας του Alladin Sane, χειρόγραφους στίχους για το "Heroes" και σημειωματάρια που ο Bowie κρατούσε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του. Η συλλογή εξασφαλίστηκε από τους κληρονόμους του μεγάλου σταρ ( David Bowie Estate), ενώ μια δωρεά 10 εκατομμυρίων λιρών από το Ίδρυμα της Οικογένειας Blavatnik και τη Warner Music Group θα διατεθεί για την έκθεση και τη στέγαση της στην τοποθεσία V&A East.

"Με το έργο ζωής του David να γίνεται μέρος των εθνικών συλλογών του Ηνωμένου Βασιλείου, παίρνει τη θέση που του αξίζει ανάμεσα σε πολλά άλλα πολιτιστικά είδωλα και καλλιτεχνικές ιδιοφυΐες", δήλωσαν οι κληρονόμοι του Bowie.

BREAKING MUSIC