Οι Pink Floyd ετοιμάζουν το «Dark Side of the Moon» 50th Anniversary Deluxe Box Set

Στην αναμονή

BREAKING
 

Στην αναμονή

Του Ηλία Σελιμά

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα άλμπουμ του κλασικού ροκ, το The Dark Side of the Moon των Pink Floyd, γιορτάζει την 50ή επέτειο του το 2023. Και στις 19 Ιανουαρίου, μετά από μια εκτεταμένη εκστρατεία teasers στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του συγκροτήματος, η Sony Music ανακοίνωσε την επερχόμενη κυκλοφορία ενός νέου remastered, deluxe box set για να γιορτάσει ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Η συλλογή περιλαμβάνει ένα CD και ένα gatefold βινύλιο του remastered στούντιο άλμπουμ και Blu-Ray + DVD ήχου με την αρχική μίξη 5.1 και τις remastered στερεοφωνικές εκδόσεις. Η σειρά περιλαμβάνει επίσης ένα νέο δίσκο Blu-ray με μίξη Atmos καθώς και CD και LP με την ηχογράφηση μιας συναυλίας, The Dark Side Of The Moon - Live At Wembley Empire Pool, London, 1974. Το πολυτελές σετ θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου. Ακούστε το 2023 remaster των "Brain Damage", "The Great Gig in the Sky" και τη ζωντανή εκτέλεση του "Breathe (In the Air)" και δείτε το επίσημο τρέιλερ, παρακάτω.

Ταυτόχρονα, το CD και η πρώτη έκδοση βινυλίου του τμήματος The Dark Side of the Moon εκείνης της συναυλίας του 1974 θα κυκλοφορήσουν ανεξάρτητα. Ηχογραφήθηκε αρχικά τον Νοέμβριο του 1974 ως μέρος της χειμερινής περιοδείας του συγκροτήματος - David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters και Richard Wright - και αυτή είναι η πρώτη φορά που θα είναι διαθέσιμο ως αυτόνομο άλμπουμ, με εξώφυλλο το πρωτότυπο γραμμικό εξώφυλλο του 1973 από τον George Hardie.

Ένα από τα πιο εμβληματικά και επιδραστικά άλμπουμ όλων των εποχών, ο τίτλος συνεχίζει να βρίσκει νέα ακροατήρια παγκοσμίως. Το άλμπουμ αναπτύχθηκε εν μέρει κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων και το συγκρότημα παρουσίασε μια πρώιμη έκδοση της σουίτας στο Rainbow Theatre του Λονδίνου αρκετούς μήνες πριν από την έναρξη των ηχογραφήσεων. Το The Dark Side Of The Moon είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ των Pink Floyd, που κυκλοφόρησε αρχικά στις ΗΠΑ την 1η Μαρτίου και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 16 Μαρτίου 1973. Το νέο υλικό ηχογραφήθηκε το 1972 και το 1973 στα EMI Studios (σήμερα Abbey Road Studios) στο Λονδίνο. Το εμβληματικό εξώφυλλο, το οποίο απεικονίζει ένα φάσμα πρίσματος, σχεδιάστηκε από τον Storm Thorgerson της Hipgnosis και σχεδιάστηκε από τον George Hardie. Τα δέκα κομμάτια του άλμπουμ περιλαμβάνουν αγαπημένα κομμάτια όπως τα "Breathe", "Time", "Money", "Us and Them" και τα κομμάτια που κλείνουν, "Brain Damage" και "Eclipse", γράφτηκαν από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος, άλλα ξεχωριστά και άλλα σε συνεργασία

BREAKING MUSIC