Πέθανε ο μπασίστας των Pulp, Steve Mackey

Θρήνος στον κόσμο της brit-pop

BREAKING
 

Θρήνος στον κόσμο της brit-pop

Ένας από τους μουσικούς που συνέβαλαν στην «έκρηξη» της βρετανικής pop στη δεκαετία του 1990, ο μπασίστας των Pulp, Steve Mackey, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 57 ετών.

Αν και ακόμα τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά, η σύζυγος του Mackey, η στυλίστρια Katie Grand, αποκάλυψε ότι είχε εισαχθεί πρόσφατα στο νοσοκομείο, γράφοντας στο Instagram ότι «μετά από τρεις μήνες στο νοσοκομείο, παλεύοντας με όλη του τη δύναμη και την αποφασιστικότητα, είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι που αποχαιρετήσαμε τον λαμπρό, όμορφο σύζυγό μου, Steve Mackey».

«Ο Steve πέθανε σήμερα, μια απώλεια που άφησε εμένα, τον γιο του Marley, τους γονείς του Kath και Paul, την αδερφή Michelle και πολλούς φίλους του, συντετριμμένους. Ο Steve ήταν ο πιο ταλαντούχος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ, ένας εξαιρετικός μουσικός, παραγωγός, φωτογράφος και σκηνοθέτης», συμπλήρωσε συντετριμμένη η Grand, προσθέτοντας ότι «θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλο το προσωπικό του NHS (σ.σ. το βρετανικό ΕΣΥ) που εργάστηκε ακούραστα για τον Steve. Θα του λείψει πέρα ​​από λόγια. Η οικογένεια έχει ζητήσει ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο Mackey εντάχθηκε στους Pulp το 1989, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο τρίτο άλμπουμ τους «Separations». Συνέχισε να παίζει σε όλα τα επόμενα άλμπουμ τους, συμπεριλαμβανομένων των «Different Class», «His ‘n’ Hers»,«This Is Hardcore» και «We Love Life» (όλα θεωρούνται σημεία αναφοράς της Britpop σκηνής της δεκαετίας του ’90), αν και είχε ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετείχε στην περιοδεία τους του 2023.

Παράλληλά, ως παραγωγός ο Mackey συμμετείχε σε δίσκους και τραγούδια των M.I.A., Florence + the Machine, The Long Blondes και Arcade Fire και είχε ασχοληθεί και με άλλα projects.

BREAKING MUSIC