Ακούστε το νέο τραγούδι των Depeche Mode, «My Cosmos Is Mine»

Το δεύτερο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ τους, Memento Mori.

BREAKING
 

Το δεύτερο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ τους, Memento Mori.

Του Ηλία Σελιμά

Το Memento Mori σηματοδοτεί την πρώτη νέα μουσική των Depeche Mode μετά το θάνατο του συνιδρυτικού μέλους Andy Fletcher. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Martin Gore αποκάλυψε ότι ο Fletcher και το υπόλοιπο συγκρότημα είχαν ήδη σχεδιάσει να ηχογραφήσουν το LP πριν από το θάνατό του το Μάιο του 2022.

"Ο Andy υποτίθεται ότι θα ερχόταν στο στούντιο έξι εβδομάδες μετά το θάνατό του για να αρχίσει να ηχογραφεί μαζί μας. Και αποφασίσαμε ότι ήταν μάλλον καλύτερο για εμάς, ψυχολογικά, να μείνουμε σε αυτό το πρόγραμμα και να επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός άλμπουμ και να επικεντρωθούμε στη μουσική, κάτι που ξέρουμε, απλά για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τη θλίψη. Μέχρι ενός σημείου, αυτό λειτούργησε. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Andy, φυσικά. Και υπάρχουν τόσες πολλές υπενθυμίσεις γι' αυτόν κάθε μέρα. Αλλά νομίζω ότι μας βοήθησε να συνεχίσουμε τη διαδικασία".

Ο τίτλος του άλμπουμ, Memento Mori, είναι στα λατινικά "θυμήσου ότι πρέπει να πεθάνεις". Επιλέχθηκε πριν από το θάνατο του Fletcher, αλλά αργότερα απέκτησε νέο νόημα. "Μετά το θάνατο του Fletch, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, καθώς είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα ήθελε και ο ίδιος, και αυτό έδωσε πραγματικά στο project ένα επιπλέον επίπεδο νοήματος", εξήγησε ο Gahan προηγουμένως σε δελτίο τύπου. "Ο Fletch θα λάτρευε αυτό το άλμπουμ".

Οι Depeche Mode θα ξεκινήσουν μια παγκόσμια περιοδεία που θα ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου, μια μέρα πριν την κυκλοφορία του Memento Mori.

 

BREAKING MUSIC