Πήγαμε, είδαμε: Φοίβος Δεληβοριάς στο Κύτταρο

 
REVIEWS

Το Σάββατο το βράδυ το Κύτταρο ήταν κατάμεστο.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Sold out καραμπινάτο από εκείνα που τα ευχαριστιέσαι. Και τα ευχαριστιέσαι γιατί βρίσκεσαι σε έναν κόσμο που είναι φαν, ιδίως οι όρθιοι, τα παιδιά που ήταν προς τα πίσω και πλάγια, κόσμος που «ανάβει» με το πρώτο τραγούδι. Από την αρχή-αρχή.

Ο Φοίβος είναι ούτως ή άλλως στα καλύτερά του το τελευταίο διάσημα (τα τελευταία χρόνια για την ακρίβεια, απίστευτο...), αλλά του ταιριάζει και το Κύτταρο. Το αγαπημένο Κύτταρο που διαβαίνεις την πόρτα του και σε συνεπαίρνει με την ιστορία του, νιώθεις την ενέργεια. Πιο ροκ εδώ η φάση, καμία σχέση με τις άλλες σκηνές που εμφανίζεται κατά καιρούς ο Δεληβοριάς παρουσιάζοντας άλλα πράγματα, πολύ ενδιαφέροντα μεν επίσης αλλά διαφορετικά.

Περισσότερες από τρεις ώρες έπαιξε ο Φοίβος, τίμιο το πρόγραμμα, στο τέλος είναι όλοι όρθιοι και τραγουδούν μαζί του. Πολύ επικοινωνιακός όπως πάντα, έλεγε και ιστορίες, κατέβηκε κάποια στιγμή και μέσα στο κοινό. Στο κοινό ανάμεσα στο οποίο χθες βράδυ ήταν και ο Φώτης Σιώτας με αποτέλεσμα να ανεβεί και αυτός επί σκηνής. Ωραία η μπάντα, συμμετέχει και ο Χρήστος Λαϊνάς, ένας αληθινός μάγος. Αυτός και ο Σιώτας είναι οι κορυφαίοι στο είδος τους χρόνια τώρα, το πηγαίνουν αλλού το πράγμα.

Εντυπωσιάζομαι διαρκώς με την εξέλιξη του Φοίβου. Το έχω πει ξανά, αλλά το επαναλαμβάνω και τώρα. Χθες τον παρατηρούσα προσεκτικά σε όλα του, στις λεπτομέρειες, νομίζω δεν τον έχω ξαναδεί τόσο ήρεμο και σίγουρο.

Δύο ακόμα Σάββατα θα παίξει στο Κύτταρο. Αλήθεια τώρα, μην το(ν) χάσετε.

REVIEWS