Οι Blur δίνουν πρόγευση για το νέο LP «The Ballad of Darren» με το The Narcissist

Οι Blur θα κυκλοφορήσουν το The Ballad of Darren, το πρώτο τους άλμπουμ μετά από οκτώ χρόνια, στις 21 Ιουλίου.

BREAKING
 

Οι Blur θα κυκλοφορήσουν το The Ballad of Darren, το πρώτο τους άλμπουμ μετά από οκτώ χρόνια, στις 21 Ιουλίου.

Του Ηλία Σελιμά

Το "The Ballad of Darren" ακολουθεί το "The Magic Whip" του 2015, το οποίο έγινε το έκτο συνεχόμενο άλμπουμ των Blur που κατακτά τα charts στη χώρα τους, το Ηνωμένο Βασίλειο. Το συγκρότημα έκανε διάλειμμα μετά την περιοδεία υποστήριξης του άλμπουμ. Θα δώσουν μια σειρά από συναυλίες αυτό το καλοκαίρι, ξεκινώντας την Παρασκευή από το Colchester Arts Centre της Αγγλίας. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει επίσης εμφανίσεις σε φεστιβάλ και δύο back-to-back συναυλίες στο Wembley Stadium του Λονδίνου.

Περιγράφοντας το νέο τους άλμπουμ, ο Albarn είπε σε δήλωσή του: "Αυτός είναι ένας δίσκος μετά το σοκ, ένας προβληματισμός και ένα σχόλιο για το πού βρισκόμαστε τώρα". Ο κιθαρίστας Graham Coxon πρόσθεσε: "Όσο μεγαλώνουμε και γινόμαστε πιο τρελοί, γίνεται πιο σημαντικό αυτό που παίζουμε να είναι φορτισμένο με το σωστό συναίσθημα και την πρόθεση. Μερικές φορές ένα απλό riff δεν κάνει τη δουλειά".

Ο χρόνος που πέρασε δεν έχει αμβλύνει τον ενθουσιασμό των μελών του συγκροτήματος για συνεργασία. "Για να διαρκέσει μια μακροχρόνια σχέση με κάποιο νόημα, πρέπει να μπορείς να εκπλήσσεις με κάποιο τρόπο ο ένας τον άλλον, και με κάποιο τρόπο όλοι μας συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό", δήλωσε ο μπασίστας Alex James. Ο ντράμερ Dave Rowntree επανέλαβε αυτό το συναίσθημα: "Είναι πάντα πολύ φυσικό να φτιάχνουμε μουσική μαζί. Με κάθε δίσκο που κάνουμε, η διαδικασία αποκαλύπτει κάτι καινούργιο και εξελισσόμαστε ως συγκρότημα. Δεν το θεωρούμε αυτό δεδομένο".

 

BREAKING MUSIC