Νέο άλμπουμ Bluegrass του Willie Nelson στα 90 του

Το 151ο άλμπουμ του

BREAKING
 

Το 151ο άλμπουμ του

Του Ηλία Σελιμά

Η Legacy Recordings, τμήμα της Sony Music Entertainment, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του στούντιο άλμπουμ, Bluegrass, στο οποίο ο Nelson ερμηνεύει 12 από τα αγαπημένα του κλασικά τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος με ένα bluegrass σύνολο. Ο τίτλος καταφθάνει στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Το Bluegrass, το 151ο άλμπουμ του, παρουσιάζει φρέσκες ερμηνείες κλασικών συνθέσεων του Nelson, όπως τα "On the Road Again", "Yesterday's Wine", "Still is Still Moving to Me" και "Good Hearted Woman". (Το τελευταίο γράφτηκε από τον Nelson και τον Waylon Jennings).

Σε παραγωγή του μακροχρόνιου μουσικού συνεργάτη Buddy Cannon, στο άλμπουμ συμμετέχουν οι Barry Bales (όρθιο μπάσο), Ron Block (μπάντζο), Aubrey Haynie (βιολί), Rob Ickes (ντόμπρο), Josh Martin (ακουστική κιθάρα), Mickey Raphael (φυσαρμόνικα), Seth Taylor (μαντολίνο), Bobby Terry (ακουστική κιθάρα, κιθάρα με χορδές εντέρου), Dan Tyminski (μαντολίνο)- τα δεύτερα φωνητικά παρέχουν οι Wyatt Beard, Buddy Cannon και Melonie Cannon. Το εξώφυλλο είναι φιλοτεχνημένο από τον Micah Nelson (γιο του Willie, καλλιτέχνη πολυμέσων και μουσικό).

Από την ανακοίνωση της 22ας Ιουνίου: Το νέο άλμπουμ είναι ένας φόρος τιμής στην μουσική των Απαλαχίων με τα παλιά έγχορδα που αποκρυσταλλώθηκε σε είδος και πήρε όνομα από τον τραγουδοποιό/ερμηνευτή/ηχογραφητή του Κεντάκι Bill Monroe και τους Blue Grass Boys, οι μεταπολεμικές ηχογραφήσεις των οποίων επηρέασαν βαθιά τις συνθετικές ευαισθησίες του Willie και την κατεύθυνση της αμερικανικής country μουσικής γενικότερα. Στο Bluegrass, το πρώτο του άλμπουμ-αφιέρωμα στο είδος, ο Nelson συγκεντρώνει δώδεκα τραγούδια που συνδέουν την προσωπική του ιστορία με τη δια βίου αγάπη του για τη μουσική roots. Χρησιμοποιώντας τον δικό του κατάλογο ως πηγαίο υλικό, στο πνεύμα του παραδοσιακού bluegrass που προμηθεύεται τη folk μουσική των hillbilly, ο Willie επέλεξε τραγούδια που συνδυάζουν το είδος των δυνατών μελωδιών, των αξιομνημόνευτων ιστοριών και του σφιχτού συνόλου-διαπλοκής που συναντάμε στις παραδοσιακές bluegrass ερμηνείες των ριζών (από τις ευρωπαϊκές μελωδίες μέχρι τους αφρικανικούς ρυθμούς) των αμερικανικών folk τραγουδιών.

Το 2023 αποδεικνύεται μια σημαντική χρονιά για τον Nelson, ο οποίος έκλεισε τα 90 του χρόνια στις 29 Απριλίου. Το Wille Nelson & Family, μια νέα σειρά κινηματογραφικών ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων σε σκηνοθεσία Thom Zimny και Oren Moverman, έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο Sundance Film Festival 2023 και αναμένεται να μεταδοθεί αργότερα φέτος.

Το "Long Story Short: Willie Nelson 90", μια διήμερη συναυλία γεμάτη αστέρια για τον εορτασμό των 90ων γενεθλίων του Willie, πραγματοποιήθηκε στο Hollywood Bowl στις 29-30 Απριλίου. Η εκδήλωση παρουσίασε εμφανίσεις από ένα εξαιρετικό φάσμα καλλιτεχνών που έχουν επηρεαστεί και εμπνευστεί από τον Willie και τη μουσική του.

 

BREAKING MUSIC