Η Μαρίνα Σπανού μιλάει στο Loaded

Λίγο πριν τη μεγάλη της συναυλία στην Τεχνόπολη

BREAKING
 

Λίγο πριν τη μεγάλη της συναυλία στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα Σπανού, μία καινούργια και πολύ καλή τραγουδοποιός, εμφανίζεται την Τετάρτη στην Τεχνόπολη σε μία συναυλία με δικά της τραγούδια, παλιότερα και καινούργια, αλλά και διασκευές. Λίγες ημέρες πριν το live για το οποίο μπορείτε να κερδίσετε προσκλήσεις στο Instagram μας, ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια για την ίδια και τα σχέδιά της

Ασχολείσαι παράλληλα και με το θέατρο. Ποια τέχνη θα επέλεγες από τις δύο, αν ήσουν υποχρεωμένη να διαλέξεις;
Μου είναι αδύνατον να αποφασίσω, αν και βρίσκομαι αντιμέτωπη με αυτήν την ερώτηση συχνά, από τους φίλους, γονείς, γνωστούς. Ήταν και το πρώτο πράγμα που με ρώτησε η επιτροπή των εισαγωγικών εξετάσεων όταν έδωσα στη σχολή, το 2020.

Τι τους είπες;
Είπα ακριβώς αυτό που συνεχίζω να λέω μέχρι σήμερα: δεν διαχωρίζω ιδιαίτερα τις τέχνες αυτές. Βρίσκω ρυθμό στο θέατρο και συνθήκη στη μουσική. Αντιλαμβάνομαι τα τραγούδια σαν μια προσωπική μυθολογία, μια διήγηση ιστοριών που στον πυρήνα τους έχουν τα βιώματα μου και έχει χτίσει ο χρόνος τις στρώσεις τους.

Και το θέατρο;
Αυτό είναι και το θέατρο, μια αφήγηση, ένας κόσμος.

Και τώρα λοιπόν η Τεχνόπολη μπροστά σου...
Η Τεχνόπολη συμβαδίζει με το τέλος ενός μεγάλου κύκλου στη ζωή μου, της φοιτητικής μου ζωής. Δε θα είμαι πια μοιρασμένη στα δύο, μεταξύ δουλειάς και σπουδής. Τα τελευταία δύο χρόνια, την ημέρα είμαι μαθήτρια και το βράδυ σχεδιάζω ή/και πραγματώνω τις καλλιτεχνικές μου κινήσεις. Με αστερίσκο τα διαλείμματα που εκμεταλλεύομαι για να χωράω οτιδήποτε που χρειάζεται ή έχω ανάγκη για τη μουσική μου. Και οι απαιτήσεις της συγκεκριμένης σχολής, όπως και όλων των δραματικών σχολών, ενέχουν και την παραχώρηση όλης της διαθεσιμότητας, χρονικής και ενεργειακής.

Είσαι στο ξεκίνημα της καριέρας σου βέβαια...
Η καριέρα είναι έννοια που με φοβίζει, οπότε σκέφτομαι την πορεία ως διαδρομή με μερικούς σταθμούς.

Ποιος είναι ο επόμενος σταθμός, λοιπόν;
Δεδομένης της απελευθέρωσης ωρών και της αφοσίωσης πια μόνο σε ό,τι με κινεί καλλιτεχνικά, θα ήθελα να είναι νέος δίσκος και συναυλίες πιο κοντά σε αυτό που οραματίζομαι. Όλοι οι στόχοι, ωστόσο, ακόμη είναι υπό συζήτηση με τον εαυτό μου.

BREAKING MUSIC