Πέθανε ο Steve Harwell των Smash Mouth

Σε ηλικία 56 ετών

BREAKING
 

Σε ηλικία 56 ετών

Του Ηλία Σελιμά

Το Rolling Stone ανέφερε τα τραγικά νέα μετά από συνομιλία με τον μάνατζερ των Smash Mouth, Robert Hayes, ο οποίος δήλωσε ότι ο Harwell "πέθανε ειρηνικά και ήσυχα".

Η επιδείνωση της υγείας του Harwell άρχισε πριν από αρκετά χρόνια, όταν ανακοίνωσε δημόσια ότι διαγνώστηκε με μυοκαρδιοπάθεια, μια μορφή καρδιοπάθειας, καθώς και με εγκεφαλοπάθεια Wernicke, η οποία επηρέασε το κεντρικό νευρικό του σύστημα. Όπως αναφέρθηκε αλλού από άλλα μέσα, η χρόνια κατάχρηση ουσιών, επίσης, οδήγησε σε ηπατική ανεπάρκεια, η οποία τελικά τον οδήγησε να τεθεί σε νοσηλεία.

"Η κληρονομιά του Steve θα συνεχίσει να υφίσταται μέσω της μουσικής", δήλωσε ο Hayes στο Rolling Stone. "Με τον Steve, οι Smash Mouth πούλησαν πάνω από 10 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και βρέθηκαν στην κορυφή των charts με δύο #1 hit singles, πέντε Top 40 singles, τρία Hot 100 singles, τέσσερα Billboard 200 albums και μια υποψηφιότητα για Grammy, για να μην αναφέρουμε τις εκατοντάδες συμμετοχές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και φυσικά εκείνες τις μουσικές συμμετοχές στο Shrek".

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Smash Mouth αποκάλεσαν τον Harwell "ένα πραγματικό αυθεντικό Αμερικανό" και είπαν ότι θα πρέπει να τον θυμόμαστε για την "αταλάντευτη συγκέντρωση και την παθιασμένη αποφασιστικότητά του να φτάσει στα ύψη του ποπ στερεώματος".

Η πλήρης δήλωση του συγκροτήματος μέσω Instagram

Ο Steve Harwell ήταν ένας αυθεντικός Αμερικανός. Ένας χαρακτήρας μεγαλύτερος από τη ζωή που εκτοξεύτηκε στον ουρανό σαν λαμπάδα. Ο Steve θα πρέπει να μείνει στη μνήμη μας για την ακλόνητη εστίασή του και την παθιασμένη αποφασιστικότητά του να φτάσει στα ύψη του ποπ σταρ. Και το γεγονός ότι πέτυχε αυτόν τον σχεδόν ακατόρθωτο στόχο με πολύ περιορισμένη μουσική εμπειρία κάνει τα επιτεύγματά του ακόμα πιο αξιοσημείωτα. Τα μόνα του εργαλεία ήταν η ακαταμάχητη γοητεία και το χάρισμά του, η ατρόμητα ριψοκίνδυνη φιλοδοξία του και τα βασιλικά του κότσια. Ο Steve έζησε μια ζωή γεμάτη 100%. Καίγοντας λαμπρά σε όλο το σύμπαν πριν σβήσει. Καληνύχτα, Heevo Veev. Αναπαύσου εν ειρήνη γνωρίζοντας ότι στόχευες τα αστέρια και πέτυχες με μαγικό τρόπο το στόχο σου.

 

 

BREAKING MUSIC