Ο Brian May είναι ανήσυχος για την εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης στη σύνθεση τραγουδιών

Και ποιος δεν είναι ανήσυχος δηλαδή...

BREAKING
 

Και ποιος δεν είναι ανήσυχος δηλαδή...

Του Ηλία Σελιμά

"Νομίζω ότι του χρόνου τέτοια εποχή το τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό", δήλωσε πρόσφατα ο κιθαρίστας των Queen στο Guitar Player. "Δεν θα ξέρουμε ποιος δρόμος είναι προς τα πάνω. Δεν θα ξέρουμε τι έχει δημιουργηθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τι έχει δημιουργηθεί από τους ανθρώπους".

Όπως το βλέπει ο May, αυτά θα μπορούσαν να είναι τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία ο άνθρωπος ελέγχει τη δημιουργία μουσικής. "Τα πάντα θα γίνουν πολύ θολά και πολύ συγκεχυμένα και νομίζω ότι μπορεί να αναπολούμε το 2023 ως το τελευταίο έτος κατά το οποίο οι άνθρωποι κυριάρχησαν πραγματικά στη μουσική σκηνή", σημείωσε. "Πραγματικά πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι τόσο σοβαρό, και αυτό δεν με γεμίζει χαρά. Με κάνει να αισθάνομαι ανήσυχος και ετοιμάζομαι να αισθανθώ θλίψη γι' αυτό".

Ο May δεν είναι ο μόνος καλλιτέχνης που εκφράζει τέτοιες ανησυχίες. Νωρίτερα φέτος, ο Sting μίλησε επίσης για το θέμα. "Ίσως για την ηλεκτρονική χορευτική μουσική, λειτουργεί", παραδέχτηκε. "Αλλά για τραγούδια που εκφράζουν συναισθήματα, δεν νομίζω ότι θα με συγκινήσει".

BREAKING MUSIC