Το νέο άλμπουμ του Bernie Marsden 'Working Man' θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο

Περιλαμβάνει 12 πρωτότυπα τραγούδια.

BREAKING
 

Περιλαμβάνει 12 πρωτότυπα τραγούδια.


Του Ηλία Σελιμά

Ένα νέο άλμπουμ με πρωτότυπα τραγούδια του Bernie Marsden με τίτλο "Working Man" θα κυκλοφορήσει μετά θάνατον την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου από την Conquest Music.

Από το 2021, ο θρύλος των Whitesnake, Bernie Marsden, κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ διασκευών - 'Kings', 'Chess' και 'Trios' - ως μέρος της σειράς 'Inspirations' που απότισε φόρο τιμής στους καλλιτέχνες που τον επηρέασαν, ωστόσο ολοκλήρωσε και ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ με πρωτότυπο υλικό στο μεσοδιάστημα.

Η τελική ηχογράφηση για το 'Working Man' πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2023 και ο Bernie συμμετείχε πλήρως στη μίξη, το artwork και το σχεδιασμό και για το άλμπουμ.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Bernie ενέκρινε το artwork, την ακολουθία και τα audio masters για το 'Working Man' και αρχικά ήλπιζε ότι ο δίσκος θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στα τέλη του καλοκαιριού.

Ωστόσο, λόγω του μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος που απαιτείται για την κατασκευή βινυλίου, η κυκλοφορία του προγραμματίστηκε για τις 24 Νοεμβρίου 2023.

Δυστυχώς, ο Bernie Marsden πέθανε σε ηλικία 72 ετών το βράδυ της 24ης Αυγούστου, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Fran και τις κόρες του.

Η Conquest Music είχε προγραμματίσει να αναβάλει την κυκλοφορία του "Working Man" για το 2024 από σεβασμό προς τον Bernie, ωστόσο η Fran Marsden πίστευε ότι ο Bernie θα ήθελε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ νωρίτερα.

Η Fran Marsden δήλωσε: "Ο Bernie ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος με το νέο του άλμπουμ, Working Man, και περήφανος για τα κομμάτια που περιλαμβάνονται σε αυτό.

"Μετά τα τρία τελευταία άλμπουμ με διασκευές, ήθελε πολύ να ακούσουν οι θαυμαστές του μερικά νέα, πρωτότυπα τραγούδια.

"Του άρεσε πολύ να τα δουλεύει στο στούντιο κατά τη διάρκεια του lockdown και δεν μπορούσε να περιμένει να βγάλει το άλμπουμ στον κόσμο.

Η παραγωγή του "Working Man" έγινε από τον ίδιο τον Bernie Marden με τον αξιόλογο Dave Eringa (Manic Street Preachers, The Who).

Παράλληλα με το 12-track άλμπουμ, η περιορισμένη πρώτη πρέσα του LP & CD θα συνοδεύεται από έναν bonus δίσκο με 10 ακόμα νέες ηχογραφήσεις.

Το bonus disc αποτελείται από πρωτότυπες δουλειές του Bernie Marsden, διασκευές και την επανεκτέλεση από τον ίδιο των κλασικών Whitesnake "Here I Go Again" και "Time Is Right For Love" καθώς και τη διασκευή τους στο "Ain't No Love in The Heart of The City".

Ως πρόγευση για το άλμπουμ, έκανε πρεμιέρα το lead single 'Being Famous'. Περιγράφει λεπτομερώς τις τυπικά ταπεινές σκέψεις του Bernie σχετικά με τη γελοία παρακμή που επιφυλασσόταν στους ροκ σταρ της εποχής του.

Ο Alan Bambrough, μιλώντας εκ μέρους της Conquest Music, λέει: "Ο Bernie Marsden ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένας καλλιτέχνης για την Conquest Music. Υπήρξε σπουδαίος φίλος και μέντορας για πολλά χρόνια και έπαιξε τεράστιο ρόλο στην απόφασή μας να ιδρύσουμε την εταιρεία.

"Το άλμπουμ του 'Kings' ήταν η πρώτη μας κυκλοφορία και είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την εταιρεία του, Little House Music, για την κυκλοφορία μερικών από τις καλύτερες δουλειές του.

"Είμαστε συντετριμμένοι με τον θάνατο του Bernie και σκεφτήκαμε ότι το σωστό και με σεβασμό θα ήταν να αναβάλουμε την κυκλοφορία για το επόμενο έτος. Η Fran Marsden μας έπεισε ότι ο Bernie θα ήθελε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ 'Working Man' όπως είχε προγραμματιστεί".

 

BREAKING MUSIC