Η Joni Mitchell μοιράζεται το demo με τον Neil Young από το Archives Vol 3: 1972-1975 Box

Το σετ κυκλοφορεί σε 5 CD και μια έκδοση 4-LP cutdown

BREAKING
 

Το σετ κυκλοφορεί σε 5 CD και μια έκδοση 4-LP cutdown

Του Ηλία Σελιμά

Το τρίτο σε μια σειρά από box sets από το τεράστιο αρχείο της Joni Mitchell, θα κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου 2023, μέσω της Rhino Records. Η εκτεταμένη συλλογή, Joni Mitchell Archives Vol 3: The Asylum Years (1972-1975), ακολουθεί τις δύο πρώτες εκδόσεις της αναγνωρισμένης σειράς. Η νέα έκδοση καλύπτει την εξαιρετικά γόνιμη δημιουργική περίοδο κατά την οποία η τραγουδίστρια-τραγουδοποιός κέρδισε σημαντική κριτική και εμπορική αναγνώριση με τραγούδια όπως τα "Raised on Robbery", "Help Me", "Free Man in Paris". Το σετ, που κυκλοφορεί σε 5 CD και μια έκδοση 4-LP cutdown, περιλαμβάνει πληθώρα προηγουμένως ακυκλοφόρητου υλικού, όπως μια αυτοσχέδια σύνοδο στούντιο του 1971 με τον Graham Nash και τον David Crosby, καθώς και demos και εναλλακτικές λήψεις στούντιο και ηχογραφήσεις συναυλιών. Ακούστε παρακάτω μια demo εκδοχή του "Help Me", το οποίο η Mitchell το 1974 ήταν υποψήφια για Grammy για δίσκο της χρονιάς και η μεγαλύτερη επιτυχία της στα charts, ένα demo του "You Turn Me On, I'm a Radio" με τους Neil Young & the Stray Gators, καθώς και ένα τραγούδι που δεν έχει ακουστεί ποτέ, το "Like Veils Said Lorraine".

Σε απάντηση, είχε αποσυρθεί, ανακοινώνοντας την πρόωρη αποχώρησή της από τη σκηνή το 1970 και μετακομίζοντας στις ήσυχες εκτάσεις της ακτής Sunshine Coast της Βρετανικής Κολομβίας. Ήταν μια γόνιμη αλλαγή σκηνικού. Εμπνευσμένη από την εγγύτητά της στη φύση και αναζωογονημένη από την ειρηνική απομόνωση, άρχισε να κατασκευάζει τα τραγούδια που θα γίνονταν For The Roses. Αυτή η ανάπαυλα ώθησε τη Mitchell σε μια εκπληκτική σειρά άλμπουμ -το For The Roses του 1972, το Court And Spark του 1974 (το οποίο κέρδισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Grammy ως άλμπουμ της χρονιάς) και το The Hissing Of Summer Lawn του 1975- που θα διεύρυνε και θα βελτίωνε ταυτόχρονα το εύρος της μουσικής της. Οι περιπετειώδεις, περίπλοκες ενορχηστρώσεις της και η αυξανόμενη τρομερή της ικανότητα ως bandleader έδωσαν σε αυτά τα τραγούδια μια σαφήνεια σκοπού, μια ισχυρή μυϊκή δύναμη και μια αίσθηση της δυνατότητας - είναι από τις πιο συναρπαστικές εποχές μιας σχεδόν απαράμιλλης καριέρας.

Το Joni Mitchell Archives Vol 3: The Asylum Years (1972-1975), το νεότερο μέρος της συνεχιζόμενης, βραβευμένης με GRAMMY σειράς, κυκλοφορεί ένα μήνα πριν η Mitchell κλείσει τα 80 της χρόνια στις 7 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνει ένα συνοδευτικό βιβλίο με φωτογραφίες και μια συζήτηση για την περίοδο αυτή μεταξύ της Mitchell και του μακροχρόνιου φίλου της Cameron Crowe.

 

BREAKING MUSIC