Πήγαμε, είδαμε τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Πετρούπολη

 
REVIEWS

Χθες το βράδυ με μια εντυπωσιακή συναυλία στο Θέατρο Πέτρας έκλεισε η φετινή περιοδεία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Της Νατάσας Μαστοράκου

Μια περιοδεία με 30 σταθμούς, με πολλές συγκινήσεις και κυρίως με τρομερή απήχηση στο κοινό.
Η μεγάλη περιοδεία του ερμηνευτή δεν είναι βέβαια είδηση. Εδώ και δεκαετίες ο «ροκ έφηβος» γυρνάει όλη την Ελλάδα και βρίσκεται κοντά τους θαυμαστές του.
Ο πρώτος καλλιτέχνης που «βγήκε» στην επαρχία με τέλεια ηχητικά συστήματα και παραγωγή που θύμιζε ξένα συγκροτήματα, δεν σταμάτησε ποτέ να τιμάει το κοινό του.

Φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έκλεισε 50 χρόνια στη μουσική και γιόρτασε κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους. Ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε τις δεκάδες επιτυχίες του.
Το μουσικό ταξίδι που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, ξεκίνησε με μια φαντασμαγορική συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Περίπου 50.000 θεατές γέμισαν το Στάδιο και για τρεις ώρες έδειξαν στον καλλιτέχνη την τεράστια αγάπη τους.
Στην Αθήνα ο Βασίλης έκανε ακόμα δύο συναυλίες στο Κατράκειο, οι οποίες έγιναν επίσης sold out, και μια στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Όλες με τρομερό παλμό και ενθουσιασμό.
Και εκεί που νομίζαμε ότι είχε πια «εξαντλήσει» την δυναμική του για φέτος στο αθηναϊκό κοινό, ο Βασίλης ανακοινώνει μια ακόμα συναυλία στην Πετρούπολη. Και δικαιώνεται. Μαζί με τα 50 χρόνια στη δισκογραφία ο καλλιτέχνης γιόρτασε και τα 30 χρόνια που κάνει συναυλίες στην Πετρούπολη, αγαπημένο του χώρο.
Οι δρόμοι γύρω από το Θέατρο Πέτρας είχαν χθες το βράδυ «φρακάρει» από πολύ νωρίς. Για ακόμα μια φορά χιλιάδες Αθηναίοι ανέβηκαν στο βουνό για να τον απολαύσουν.

Η συναυλία είχε παρόμοια ροή με αυτή στο Καλλιμάρμαρο. Το βολιώτικο φωνητικό σύνολο «Ρυθμός» με μαέστρο τον Νικόλαο Χιώτογλου έδωσε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε πολλά τραγούδια και η εμφάνιση του παλιού γνώριμου Χριστόφορου Κροκίδη «έβαλε φωτιά» στο κοινό.
Το «Χρόνια πολλά» στον Βασίλη χθες ακούστηκε από χιλιάδες στόματα. Όπως και το «Βασίλη ζούμε για να σε ακούμε». Από τα εκατοντάδες τραγούδια της δισκογραφίας του χθες ακούσαμε τα πιο γνωστά και φυσικά δεν έλειψαν οι μελωδίες του Λοΐζου και του Θεοδωράκη που άφησαν το στίγμα στην καριέρα του.
Stage diving μπορεί να μην είδαμε, αλλά ακούσαμε σπουδαία τραγούδια - η συναυλία άνοιξε με τον εμβληματικό «Κουρσάρο» και απολαύσαμε συγκινητικές ερμηνείες σε μια σπάνια κατάθεση ψυχής. Γιατί τα γενέθλια του Βασίλη σηματοδοτούν και τα δικά μας γενέθλια. Οι μελωδίες που έχει τραγουδήσει στιγμάτισαν τη ζωή μας. Τις αγωνίες, τις χαρές και τους αγώνες μας.

Στο τέλος της βραδιάς ο ερμηνευτής φανερά συγκινημένος –ανάμεσα σε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα- υποκλίθηκε και ανανέωσε το ραντεβού με τους φίλους του. Στη σκηνή αλλά και στον δρόμο.

REVIEWS