Ακούστε το νέο τραγούδι του Peter Gabriel, This Is Home

Αλλο ένα τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ του i/o.

BREAKING
 

Αλλο ένα τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ του i/o.

Του Ηλία Σελιμά

Είναι το 10ο κομμάτι που θα κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια των πανσελήνων του 2023. "Είναι ένα τραγούδι αγάπης", εξήγησε ο Gabriel. "Ξεκίνησε με έμπνευση από μερικά από τα σπουδαία ρυθμικά τμήματα της Tamla Motown, οπότε προσπαθούμε να τα αναδημιουργήσουμε με έναν σύγχρονο τρόπο, μαζί με το ντέφι και τα handclaps. Το groove μου αρέσει πολύ, ο Tony Levin κάνει ένα υπέροχο μπάσο εκεί. Έκανα κάτι ασυνήθιστο για μένα, καθώς προσπάθησα να κάνω αυτό το πράγμα με τη χαμηλή φωνή/ψηλή φωνή, έτσι ώστε να έχεις αυτή τη σχεδόν συνομιλητική χροιά στην αρχή και το δεύτερο μέρος είναι μια πιο ψηλή, πιο συναισθηματική φωνή. Σκέφτηκα ότι θα ήταν και οικείο και συναισθηματικό να βάλω αυτά τα δύο δίπλα-δίπλα".

Αν και ο Skrillex δεν εμφανίζεται στο τελικό κομμάτι, το "This Is Home" εμπνεύστηκε εν μέρει από τον DJ και παραγωγό από το Λος Άντζελες, ο οποίος, όπως λέει ο Gabriel, τον επισκέφθηκε στο στούντιό του για να δουλέψει πάνω σε ένα άλλο τραγούδι.

"Προσπαθούσε να με ενθαρρύνει να γράψω ένα τραγούδι που να μιλάει για ξενύχτια σε νυχτερινά κέντρα και τέτοια πράγματα, αλλά δεν είναι αυτή η ζωή μου, οπότε το έκανα περισσότερο για την οικογένεια και το σπίτι, και μου αρέσει", είπε ο Gabriel. "Αν και πήραμε το τραγούδι προς αυτή την άλλη κατεύθυνση, ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία παρ' όλα αυτά, και νομίζω ότι είναι καλό για μένα να βγαίνω μερικές φορές έξω από την συνήθη ζώνη άνεσής μου".

 

BREAKING MUSIC