Οι Rolling Stones τιμήθηκαν με το βραβείο BPI για το ένα δισεκατομμύριο streams στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το BRIT Billion Award της BPI

BREAKING
 

Το BRIT Billion Award της BPI

Του Ηλία Σελιμά

 

Οι Rolling Stones τιμήθηκαν με το βραβείο BRIT Billion Award της Βρετανικής Φωνογραφικής Βιομηχανίας (BPI) για την επίτευξη του ορόσημου του ενός δισεκατομμυρίου streams στην καριέρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι βετεράνοι της ροκ είναι οι τελευταίοι αποδέκτες του βραβείου από την BPI, την αντιπροσωπευτική φωνή των κορυφαίων δισκογραφικών εταιρειών και μουσικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σημαίνει ότι προστίθενται στη λίστα των βραβείων με ονόματα όπως οι ABBA, οι Coldplay και οι Queen.

Το βραβείο BRIT Billion Award της BPI εγκαινιάστηκε επίσημα τον Μάιο. Ιδρύθηκε για να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι το streaming είναι πλέον ο κυρίαρχος τρόπος χρήσης μουσικής (πάνω από το 85% της ηχογραφημένης μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταδίδεται μέσω streaming).

Mariah Carey, Whitney Houston, AJ Tracey, Ellie Goulding, Lewis Capaldi, Headie One, RAYE, Olivia Rodrigo και Billie Eilish έχουν τιμηθεί με το βραβείο BRIT Billion φέτος.

Ο Ed Sheeran, εν τω μεταξύ, έγινε πρόσφατα ο πρώτος καλλιτέχνης που έλαβε μια ειδική χρυσή έκδοση του βραβείου για την επίτευξη του ορόσημου των 10 δισεκατομμυρίων streams στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Rolling Stones έγιναν επίσης αυτό που η BPI αποκάλεσε "ο μακροβιότερος ενεργός καλλιτέχνης" που έλαβε το βραβείο, σημειώνοντας ότι η καριέρα του συγκροτήματος εκτείνεται σε επτά δεκαετίες.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Stones γιόρτασαν το 14ο Νο 1 άλμπουμ τους στο Ηνωμένο Βασίλειο με το "Hackney Diamonds", το πρώτο τους άλμπουμ με νέο υλικό μετά από 18 χρόνια.

Ο Dr. Jo Twist OBE, Διευθύνων Σύμβουλος της BPI, δήλωσε: "Οι Stones είναι το πιο δημοφιλές μουσικό συγκρότημα της Ευρώπης: "Λίγοι καλλιτέχνες έχουν ξεπεράσει τα όρια των γενεών με τον τρόπο που το έχουν κάνει οι Rolling Stones. Τα εμβληματικά τραγούδια και άλμπουμ τους είναι καθοριστικά για την εποχή, αλλά το συγκρότημα παραμένει σύγχρονο όσο ποτέ.

"Η BPI είναι ενθουσιασμένη που τους τιμά με το BRIT Billion Award, το οποίο υπογραμμίζει τόσο τη διαχρονική απήχηση της μουσικής τους όσο και το βαθμό στον οποίο συνδέονται πλέον και με ένα νέο κύμα θαυμαστών χάρη στο streaming".

BREAKING MUSIC