Iggy Pop, Cat Power, Shirley Manson και άλλοι σε άλμπουμ διασκευών της Marianne Faithfull

The Faithfull: A Tribute to Marianne Faithfull

BREAKING
 

The Faithfull: A Tribute to Marianne Faithfull

Του Ηλία Σελιμά

Θαυμαστές της Marianne Faithfull ενώθηκαν για να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ διασκευών με τα πιο αγαπημένα τραγούδια της θρυλικής τραγουδίστριας, με τη συμμετοχή των Iggy Pop, Shirley Manson, Cat Power, Peaches, Lydia Lunch και άλλων.

The Faithfull: A Tribute to Marianne Faithfull θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για να βοηθηθεί η Faithfull να αναρρώσει από μια μακροχρόνια ασθένεια του Covid. Το πρώτο single από το project βγήκε ήδη, στο οποίο η Tanya Donelly (Belly, The Breeders) συνδέεται για δεύτερη φορά με το συγκρότημα The Parkington Sisters από τη Μασαχουσέτη στην εκδοχή του "This Little Bird" της Faithfull.

Με πολυεπίπεδες φωνητικές μελωδίες και υπέροχα έγχορδα αποτίνουν έναν τρυφερό φόρο τιμής στην 74χρονη τραγουδίστρια και τραγουδοποιό. Σχετικά με την κυκλοφορία, η Donelly είπε: "Η φωνή της Marianne ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μου όργανα, από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα, και η μουσική και το πνεύμα της αποτελούν έμπνευση για όλη μου τη ζωή. Ήθελα να διασκευάσω το "This Little Bird" για την εύθραυστη και όμορφη μουσική ενορχήστρωση και μελωδία του, καθώς και για την γλυκόπικρη ιστορία που αφηγούνται οι στίχοι".

Το "This Little Bird" ήταν το single που άνοιξε την αμερικανική έκδοση του ομώνυμου ντεμπούτο άλμπουμ της Faithfull το 1965, το οποίο ηχογραφήθηκε όταν ήταν μόλις 18 ετών. Το τραγούδι έφτασε στο Top 10 των βρετανικών charts.

Η Faithfull μοιράστηκε την είδηση της νοσηλείας της στο νοσοκομείο λόγω του Covid το 2021, λίγο πριν κυκλοφορήσει το άλμπουμ Spoken word She Walks in Beauty, στο οποίο συμμετέχουν οι Nick Cave και Brian Eno και το οποίο δημιουργήθηκε με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του Cave, Warren Ellis.

Η τραγουδίστρια αναρρώνει έκτοτε από τα συμπτώματα της μακρόχρονης ασθένειας Covid, όπως κόπωση, απώλεια μνήμης και πνευμονικά προβλήματα, τα οποία την έκαναν να χάσει τη φωνή της στο τραγούδι.

Καθώς η Faithfull συνεχίζει το ταξίδι της προς την ανάρρωση, οι επί μακρόν θαυμαστές της θρυλικής δουλειάς της βοηθούν στη μάχη της με την κυκλοφορία του The Faithfull. Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει τον Iggy Pop και την Cat Power να συνεργάζονται για μια εκδοχή του "Working Class Hero", καθώς και τη Shirley Manson των Garbage και την ερμηνεία της Peaches στο "Why D'Ya Do It". Αλλού στο άλμπουμ θα υπάρχουν εκτελέσεις επιτυχιών της Faithfull από την Tracy Bonhan, την Joan As Policewoman, την Donita Sparks των L7 και άλλους.

 

BREAKING MUSIC