Μέρος των Rockfield Studios πωλούνται για 2,4 εκατομμύρια δολλάρια

Ιστορικό στούντιο!

BREAKING
 

Ιστορικό στούντιο!

Του Ηλία Σελιμά

Το στούντιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι Black Sabbath προτιμούσαν να γράφουν και να κάνουν πρόβες κατά την ακμή του συγκροτήματος, πωλείται έναντι 2,45 εκατομμυρίων δολαρίων (1,95 εκατομμυρίων λιρών).

Το Old Mill House ήταν κάποτε μέρος του εμβληματικού συγκροτήματος Rockfield Studios στην αγροτική Ουαλία. Η ιδιοκτήτρια Jo Riou το διαχειρίστηκε ως ξεχωριστό στούντιο, εξοχικό και επιχειρηματικό κέντρο, αλλά τώρα θέλει να προχωρήσει - και ελπίζει ότι οι επόμενοι ιδιοκτήτες θα συνεχίσουν τη μουσική κληρονομιά του.

"Μου έχουν πει ότι πίσω από όλη την ηχομόνωση στους τοίχους είναι το σημείο όπου ο Ozzy Osbourne ζωγράφισε πεντάλφα στους τοίχους. Μου είπαν ότι και ο Jimmy Page είχε ζωγραφίσει μια τοιχογραφία", δήλωσε η Riou στο Wales Online. "Έτσι, όταν κάποιος αγοράσει το σπίτι και αν δεν θέλει αυτό το δωμάτιο ως στούντιο, μπορεί να το ξεγυμνώσει και ένας Θεός ξέρει τι θα βρει!"

Και πρόσθεσε: "Οι Black Sabbath είναι υπέροχοι. Έχουν έρθει εδώ πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια - είναι οι πιο αξιαγάπητοι και μακροβιότεροι πελάτες μας. Ο Ozzy Osbourne έκανε μερικά σόλο άλμπουμ εδώ όταν έφυγε από τους Black Sabbath, και είχαμε την πλήρη σύνθεση με τον Bill Ward πίσω στο συγκρότημα... εδώ για πρόβες. Ο Tony Iommi έκανε εδώ μερικά σόλο άλμπουμ, και κάναμε εδώ το αφιέρωμα στον Ronnie James Dio, όταν πέθανε. Αυτοί είναι αυτοί που έχουν επανέλθει συχνότερα".

Η Riou υπενθύμισε την πρόκληση της παροχής catering στους Sabbath και σε άλλα συγκροτήματα. "Κάποιος είναι χορτοφάγος, κάποιος ήθελε χωρίς γλουτένη- είχαμε όλες τις δίαιτες εδώ", είπε. "Όταν ο Ozzy ήταν εδώ, έκανε δίαιτα με καστανό ρύζι και μανιτάρια, και όταν έκανε αυτή τη δίαιτα, ο Tony Iommi - που του αρέσει πολύ το καλό φαγητό - ήθελε μπριζόλα- και ο Geezer Butler ήταν χορτοφάγος, οπότε χρειαζόταν σκέψη για να μαγειρέψεις για όλους αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους. Ο ντράμερ Bill Ward με βοηθούσε στο πλύσιμο - εγώ έπλενα και αυτός στέγνωνε και είχαμε μια υπέροχη κουβέντα".

Αναλογιζόμενη τι έμαθε για τη συνεργασία της με μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Oasis, ο Tom Jones και πολλοί άλλοι, είπε: "Είναι μόνο άνθρωποι, και όταν μοιράζεσαι ένα σπίτι μαζί τους και κάθονται στο σαλόνι με τις πιτζάμες τους, αυτό αφαιρεί κατά κάποιο τρόπο τη λάμψη των σταρ".

Οι κτηματομεσίτες Roscoe, Rogers and Knight περιέγραψαν το Old Mill ως μια "εξαιρετική εξοχική κατοικία 11 υπνοδωματίων και 10 λουτρών", συνεχίζοντας: "Χτισμένο στα τέλη του 17ου αιώνα, που κάποτε χρησιμοποιήθηκε ως χώρος πρόβας για τα κοντινά εμβληματικά στούντιο Rockfield, κατέχει μια εξαιρετική ιστορία στον κόσμο της μουσικής. Αυτή η μοναδική ιδιοκτησία προσφέρει μια πληθώρα γοητευτικών πρωτότυπων χαρακτηριστικών με καλαίσθητο μείγμα ποιοτικών μοντέρνων εξαρτημάτων και τελειωμάτων σε όλο το χώρο... με ανεξάρτητο πρόσφατα ολοκληρωμένο οικολογικό καταφύγιο τριών υπνοδωματίων με πετρόχτιστο εργαστήριο".

BREAKING MUSIC