Ερχονται τα singles των Rolling Stones σε βινύλιο

Η ABKCO Records ανακοίνωσε την κυκλοφορία του The Rolling Stones Singles 1966-1971.

BREAKING
 

Η ABKCO Records ανακοίνωσε την κυκλοφορία του The Rolling Stones Singles 1966-1971.

Του Ηλία Σελιμά

Το σετ περιορισμένης έκδοσης περιλαμβάνει αναπαραγωγές 18 7ιντσων βινυλίων single και extended play δίσκων από το "The World's Greatest Rock 'n' Roll Band", όπως κυκλοφόρησαν αρχικά από τις Decca, London Records και ABKCO. Η συλλογή, που θα κυκλοφορήσει στις 2 Φεβρουαρίου 2024, λειτουργεί ως δεύτερος τόμος και συνοδευτικό του 2022 με το The Rolling Stones Singles 1963-1966. Όλα τα κομμάτια έχουν υποστεί remastering από τον 13 φορές βραβευμένο με Grammy μηχανικό Bob Ludwig.

Το σετ, που είναι γεμάτο με το διορθωμένο για την εποχή εικονογραφημένο εξώφυλλο, θα συνοδεύεται επίσης από ένα 32σέλιδο βιβλίο με εκτενείς σημειώσεις από τον ειδικό των Stones Nigel Williamson, καθώς και σπάνιες φωτογραφίες και εφήμερα, καθώς και ένα σετ από πέντε φωτογραφικές κάρτες και μια αφίσα, όλα τοποθετημένα σε ένα σκληρό κουτί.

Από την ανακοίνωση της 14ης Δεκεμβρίου: Το "The Rolling Stones Singles 1966-1971" καλύπτει μια κρίσιμη περίοδο στην εξέλιξη του συγκροτήματος, όταν η κίνησή τους προς τους πειραματικούς και ψυχεδελικούς ήχους των "We Love You" και "She's a Rainbow" έδωσε τη θέση της στο ριζικό, βασισμένο στα μπλουζ ροκ των "Honky Tonk Women" και "Wild Horses". Επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο κιθαρίστας/ιδρυτικό μέλος Brian Jones αντικαταστάθηκε από τον Mick Taylor - η πρώτη αλλαγή στη σύνθεση από την ίδρυση του συγκροτήματος. Εν μέσω των στιλιστικών αλλαγών και της αναταραχής μεταξύ του '66 και του '71, οι Stones κατέκτησαν επτά Top 10 singles και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Number Ones.

Το "Paint It, Black" κατέκτησε την κορυφή των charts διεθνώς το 1966. Ο απόκοσμος τόνος του και η γραμμή σιτάρ που έπαιζε ο Brian Jones δεν έμοιαζε καθόλου με όσα είχε ηχογραφήσει το συγκρότημα στο παρελθόν. Το Singles 1966-1971 περιέχει τόσο την αμερικανική όσο και τη βρετανική έκδοση του 45άρι- το B-side "Long Long While" της τελευταίας είναι ένα σπάνιο κομμάτι εκτός LP. Άλλα σπάνια B-sides στο σετ περιλαμβάνουν το "Who's Driving Your Plane" από το U.S. Top 10 hit "Have You Seen Your Mother, Baby, Standing In The Shadow?", και το "Child Of the Moon" από το U.K. #1 "Jumpin' Jack Flash". Οι συλλέκτες των Stones θα λάβουν επίσης ικανοποίηση από τις μονοφωνικές μίξεις του "We Love You" και του δευτερεύοντος "Dandelion" (1967), οι οποίες περιέχουν και οι δύο μια επανάληψη στο τέλος με μια ωδή στο άλλο κομμάτι. Και τα δύο αυτά είναι αποκλειστικά για την έκδοση του single.

Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1968, το εικονογραφημένο εξώφυλλο για το single "Street Fighting Man"/"No Expectations" που απεικονίζει διαδηλωτές να κακοποιούνται βάναυσα από την αστυνομία. Αφού το αστυνομικό τμήμα του Σικάγο ισοπέδωσε αντιπολεμικούς διαδηλωτές έξω από το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών αργότερα τον ίδιο μήνα, η αμερικανική δισκογραφική εταιρεία των Stones απέσυρε το single, καθιστώντας το ένα από τα πιο περιζήτητα συλλεκτικά αντικείμενα στο κανόνα του συγκροτήματος. Η συλλογή Rolling Stones Singles 1966-1971 αναπαράγει πιστά εκείνο το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του δίσκου, και περιλαμβάνει επίσης την έκδοση Maxi-Single του 1971 στο Ηνωμένο Βασίλειο του "Street Fighting Man", με τα "Surprise Surprise" και "Everybody Needs Somebody To Love". Αν και τεχνικά δεν είναι τραγούδι των Rolling Stones, περιλαμβάνεται το "Memo From Turner" του Mick Jagger από το soundtrack του Performance. Αρχικά κυκλοφόρησε ως single το 1970, το τραγούδι περιλαμβάνει slide guitar από τον Ry Cooder, ενώ το B-side "Natural Magic" είναι ένα instrumental του Cooder.

Ενώ κάθε κομμάτι στο box set ηχογραφήθηκε στο χρονικό πλαίσιο που υποδηλώνει ο τίτλος του, κάποιοι από τους δίσκους κυκλοφόρησαν αρχικά αργότερα. Τα "I Don't Know Why", "Out Of Time" και η στερεοφωνική μίξη της #1 επιτυχίας του 1969 "Honky Tonk Women" ήταν 45άρια που κυκλοφόρησαν το 1975-76, περίπου την εποχή που η ABKCO κυκλοφόρησε το άλμπουμ σπάνιων τραγουδιών των Stones Metamorphosis. Το "Sympathy For the Devil" έγινε ξεχωριστά remix από τους The Neptunes και τον Fat Boy Slim το 2003 και κυκλοφόρησε αρχικά ως μέρος ενός Super Audio CD εκείνη την εποχή - εδώ υπάρχει ως δίσκος βινυλίου 7"

The Rolling Stones Singles 1966-1971 Track Listing

1. Paint It, Black / Stupid Girl
2. Paint It, Black / Long Long While
3. Mother’s Little Helper / Lady Jane
4. Have You Seen Your Mother, Baby, Standing In The Shadow? / Who’s Driving Your Plane
5. Let’s Spend The Night Together / Ruby Tuesday
6. We Love You / Dandelion
7. She’s A Rainbow / 2000 Light Years From Home
8. In Another Land / The Lantern
9. Jumpin’ Jack Flash / Child Of The Moon
10. Street Fighting Man / No Expectations
11. Honky Tonk Women / You Can’t Always Get What You Want
12. Memo From Turner / Natural Magic
13. Street Fighting Man / Surprise Surprise / Everybody Needs Somebody To Love
14. Brown Sugar / Wild Horses
15. I Don’t Know Why / Try A Little Harder
16. Out Of Time / Jiving Sister Fanny
17. Honky Tonk Women / Sympathy For The Devil
18. Sympathy For The Devil (The Neptunes Remix) / Sympathy For The Devil (Fat Boy Slim)

 

BREAKING MUSIC