Οι Rolling Stones μοιράζονται νέο βίντεο από το άλμπουμ Hackney Diamonds

Δείτε το.

BREAKING
 

Δείτε το.

Του Ηλία Σελιμά

Όταν οι Rolling Stones ανακοίνωσαν το νέο τους στούντιο άλμπουμ, Hackney Diamonds, σε μια πολυδιαφημισμένη εκδήλωση Τύπου με ζωντανή μετάδοση στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, το τρίο των Mick Jagger, Keith Richards και Ronnie Wood έδωσε πολλές από τις λεπτομέρειές του. Το άλμπουμ, που κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου μέσω της Geffen Records, παρουσιάστηκε εκείνη την ημέρα στην ελεύθερη εκδήλωση στο YouTube, την οποία φιλοξένησε ο Jimmy Fallon, από το Hackney Empire Theatre στο Λονδίνο, μετά από μια περίτεχνη teaser καμπάνια. Τότε, το συγκρότημα παρουσίασε το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ, το "Angry", και το συνοδευτικό του βίντεο, που γυρίστηκε στη Sunset Blvd. στο Λος Άντζελες και στο οποίο συμμετέχει η ηθοποιός Sydney Sweeney, ενώ αποτίει φόρο τιμής στις εμβληματικές διαφημιστικές πινακίδες της δεκαετίας του '70. Ο αγαπημένος ντράμερ των Stones, Charlie Watts, ο οποίος πέθανε το 2021, συμμετέχει σε δύο από τα καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ, το "Mess It Up" και το "Live By the Sword", τα οποία ηχογραφήθηκαν το 2019. (Ο πρώην μπασίστας των Stones, Bill Wyman, παίζει επίσης στο τελευταίο).

Το Hackney Diamonds σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία των Stones με τον γεννημένο στη Νέα Υόρκη παραγωγό και μουσικό Andrew Watt, ο οποίος ανακηρύχθηκε παραγωγός της χρονιάς στα βραβεία GRAMMY® 2021 και έχει συνεργαστεί με τους Post Malone και Elton John.

Ο Paul McCartney παίζει μπάσο στο "Bite My Head Off". Ο Elton John συνεισφέρει στο πιάνο στο "Get Close" καθώς και στο "Live By the Sword". Ο Stevie Wonder (πλήκτρα και πιάνο) και η Lady Gaga (φωνητικά) συμμετέχουν στο "Sweet Sounds of Heaven".

Ο Jagger μίλησε στον Zane Lowe της Apple Music για τη συνεργασία του με την Gaga. "Είναι μια πραγματικά σπουδαία τραγουδίστρια και δεν την είχα ακούσει ποτέ πριν να τραγουδάει ακριβώς αυτό το στυλ", είπε. "Το κάναμε ζωντανά στο studio και αυτό ήταν μια σπουδαία εμπειρία, το να μπαίνει στο studio και να ανοίγεται και να βλέπει τα κομμάτια της και να νιώθει το δρόμο της και μετά να αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και μετά επιστρέψαμε και κάναμε στη συνέχεια κάποια επιπλέον μέρη που δεν είχαμε κάνει την ημέρα και μετά κάναμε κάποια συμμαζέματα και ήμασταν απλά στο δωμάτιο overdub, πραγματικά πρόσωπο με πρόσωπο, να τα κάνουμε πραγματικά σφιχτά, τα μέρη πραγματικά σφιχτά, και μετά να είμαστε ελαφρώς ανταγωνιστικοί και να φωνάζουμε".

 

BREAKING MUSIC