Ακούγοντας το πρώτο σπουδαίο άλμπουμ του 2024, το «Letter To Self» των Sprints

 
OPINIONS

Δεν ξέρω αν είναι οιωνός, μακάρι δηλαδή...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου λοιπόν κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ που θα βρίσκεται στο τέλος του 2024 μέσα στη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς! Ναι, το λέω από τώρα και ας φαίνεται βιαστική αυτή μου η βεβαιότητα. Ο λόγος για το «Letter To Self» των Sprints, ενός garage punk συγκροτήματος από το Δουβλίνο. Πρόκειται για το ντεμπούτο άλμπουμ τους, που ακούγεται με το ίδιο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος, κιθαριστικό, με υφέσεις και εντάσεις. Κομμάτια όπως το «Adore Adore Adore», το «Shadow of a Doubt» και το «Literary Mind» είναι indie anthems, τα οποία στις συναυλίες τους θα «σπέρνουν». Είχαμε πάρει βέβαια μια γεύση από τα singles που αποτελούσαν τους προπομπούς του δίσκου (προσθέστε και το «Heavy»), αλλά είναι πολύ πιο συμπαγές το ολοκληρωμένο έργο.

Τετραμελές το σχήμα και εγκέφαλός του -και η ατραξιόν του θα έλεγα- είναι η τραγουδίστρια και κιθαρίστρια Karla Chubb, που ακούγεται (και είναι επί σκηνής) σαρωτική. Βλέποντάς τους ζωντανά σε διάφορους μικρούς χώρους και φεστιβάλ που παίζουν τα τελευταία δυο-τρία χρόνια καταλαβαίνεις πως οι Sprints είναι οι Pixies της εποχής μας τόσο στον ήχο τους όσο και στη σκηνική τους παρουσία. Ακόμα και στις δεύτερες φωνές. «Ισως το να ζεις είναι εύκολο / Ισως το να πεθάνεις το ίδιο» τραγουδάει η Karla με τους στίχους να είναι σχεδόν στο σύνολό τους ζόρικοι συναισθηματικά.

Η Ιρλανδία συνεχίζει να παράγει indie ροκ συγκροτήματα και οι συμπατριώτες των Sprints, οι Fontaines DC, μόλις απέκτησαν νέους και άξιους συνοδοιπόρους.

 

 

 

OPINIONS