Μυστήριο με τον θάνατο του Soft Moon

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης θα εμφανιζόταν στην Ελλάδα το Φεβρουάριο

BREAKING
 

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης θα εμφανιζόταν στην Ελλάδα το Φεβρουάριο

Νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 44 ετών, βρέθηκε ο Luis Vasquez, γνωστότερος ως The Soft Moon, όπως ήταν και το όνομα της μπάντας του. Τα αίτια του θανάτου του γνωστού καλλιτέχνη, ο οποίος θα εμφανιζόταν στο Fuzz Club στις 9 Φεβρουαρίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ωστόσο, το γραφείο του ιατροδικαστή του Λος Άντζελες ανέφερε ότι ο θάνατος του Vasquez σχετίζεται με αυτόν άλλων δύο ατόμων που βρέθηκαν στο ίδιο σπίτι: του 46χρονου John «Juan» Mendez, γνωστότερου στους κύκλους της techno μουσικής ως DJ Silent Servant, και της 43χρονης Simone Ling, η οποία ήταν η σύντροφος του Mendez.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας φίλος Luis Vasquez έφυγε από τη ζωή. Οι σκέψεις και οι καρδιές μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους και την μουσική του οικογένεια. Ζητάμε σεβασμό στην ιδιωτικότητα αυτές τις δύσκολες στιγμές. Εάν έχετε αναμνήσεις από τον Luis είτε ήσασταν κοντά είτε όχι, μπορείτε να τις μοιραστείτε. Είναι μια τεράστια απώλεια και οι καρδιές μας έχουν ραγίσει», ανακοίνωσαν στα social media συνεργάτες του Vasquez.

O Luis Vasquez θεωρούταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες «φωνές» στο χώρο της σύγχρονης μουσικής, καθώς ως The Soft Moon έχει κυκλοφορήσει δουλειές που «πλέκουν» με εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο την ηλεκτρονική μουσική με το post punk, το darkwave, το industrial και το krautrock.

To 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του single, το «Breathe The Fire/Parallels» και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το επώνυμο πρώτο album του. Το 2012 ο Vasquez έπεσε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια θύμα ληστείας, με τους ληστές να του κλέβουν, μεταξύ άλλων, και το laptop του το οποίο περιείχε ένα ολόκληρο νέο δίσκο.

Ως The Soft Moon ο Vasquez είχε κυκλοφορήσει συνολικά πέντε δίσκους, συν έναν με το όνομά του, καθώς και τέσσερις δίσκους με remixes.

 

 

BREAKING MUSIC