«Όταν η Ψυχική Υγεία Συναντά την Hip Hop Μουσική»

Ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια και συναυλίες με κορυφαίους hip hop καλλιτέχνες, στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ με πέντε στάσεις σε όλη την Ελλάδα

BREAKING
 

Ομιλίες, βιωματικά εργαστήρια και συναυλίες με κορυφαίους hip hop καλλιτέχνες, στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ με πέντε στάσεις σε όλη την Ελλάδα

Το φεστιβάλ "ΜΙΛΑ! It’s OK" είναι μία πρωτοβουλία της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), βασισμένη στην πεποίθηση ότι ο ανοιχτός διάλογος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση για θέματα ψυχικής υγείας. Η δράση αποσκοπεί στη χρήση της μουσικής για την οικοδόμηση μιας κοινότητας που απορρίπτει το στίγμα της ψυχικής ασθένειας και θέτει σε προτεραιότητα την υγιή αυτοεκτίμηση.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και περιλαμβάνει:

  • Βιωματικά Εργαστήρια: Μουσικοθεραπεία, εικαστική ψυχοθεραπεία, ψυχόδραμα, χοροθεραπεία, αστική τέχνη του δρόμου.
  • Ομιλίες: Για τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας από ειδικούς και άτομα που έχουν σχετικές εμπειρίες.
  • Μουσικές Συναυλίες: Με τη συμμετοχή γνωστών hip hop καλλιτεχνών και άλλων


Παράλληλα με τις συναυλίες και τα εργαστήρια, δημιουργείται μια μουσική συλλογή από ελληνικά hip hop τραγούδια που προσεγγίζουν το θέμα της ψυχικής υγείας πολυπλεύρως. Το υλικό αυτό θα διατεθεί δωρεάν μέσα από τα social media κανάλια του φεστιβάλ: https://www.instagram.com/itsokfestival?igsh=cDFnem54NWhnNTVz.

Η έναρξη της δράσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στη Λαμία, στο "Κτίριο Ι" της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, με εργαστήρια που ξεκινούν στις 15:30. Η μεγάλη hip hop συναυλία, με συμμετοχή των Βέβηλος, Χαρά, Smok5, Syxtyle και του Parkiotis, ξεκινά στις 20:00. Στα decks θα βρίσκονται ο παραγωγός GUS μαζί με τον θρυλικό MCD.

Δηλώσεις δωρεάν συμμετοχής στα βιωματικά εργαστήρια της Λαμίας εδώ.

Το φεστιβάλ "ΜΙΛΑ! It’s OK" θα συνεχίσει την πορεία του σε Λάρισα, Σύρο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προωθώντας το διάλογο και προάγοντας την ψυχική υγεία μέσω της δύναμης της μουσικής.

Η είσοδος για τα φεστιβάλ, τις δράσεις και τις συναυλίες είναι παντού ελεύθερη, χάρη στη δωρεά SNF-Release Athens και τη χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της ΕΠΑΨΥ: https://www.epapsy.gr/mila-its-ok-festival-psyxikis-ygeias-mou/

BREAKING MUSIC