Νίκος Χρηστίδης «Πώς περιγράφεις το συναίσθημα μιας ζωντανής εμφάνισης;»

Με αφορμή την εμφάνισή του στο Caja De Musica, ο τραγουδοποιός γράφει στο loaded

BREAKING
 

Με αφορμή την εμφάνισή του στο Caja De Musica, ο τραγουδοποιός γράφει στο loaded

 

Θεσσαλονίκη 24/1/24

Στις εκθέσεις με ελεύθερο θέμα και έκταση (όπως αυτές οι γραμμές που διαβάζετε τώρα) ήμουν πάντοτε σχετικά καλός. Ξέρετε, αυτές τις εκθέσεις που η διάθεση της στιγμής, η κούραση και η διαύγεια παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από την προετοιμασία. Η συγκεκριμένη όμως προσπάθεια να περιγράψω την παράσταση μας είναι διαφορετική.

Πώς περιγράφεις το συναίσθημα μιας ζωντανής εμφάνισης; Πώς μεταφέρεις με λόγια τον ήχο; Πώς η παράσταση που έχει τόση προετοιμασία όσο και αυθορμητισμό μπορεί να χωρέσει σε ένα δελτίο τύπου ή σε μία συνέντευξη; Τελικά πρέπει να περιγράψω τι θα ακούσετε ή να προσποιηθώ πως γνωρίζω πως θα αισθανθείτε; Την ανεπάρκειά μου σε ορισμένα ζητήματα πρέπει να την εκθέσω για να σας προετοιμάσω ή να την κρύψω για να σας δελεάσω; Τι είναι σημαντικό να πω; Τι είναι σημαντικό να ξέρετε; Δεν έχω ιδέα! Είναι σαν να καταγράφεις μία συνταγή φαγητού και να έχεις την βαθιά πεποίθηση πως ο αναγνώστης γεύεται ότι μαγείρεψες. Αδύνατον.

Τα υλικά μας ωστόσο θα είναι και πάλι εκεί. Εξαιρετικοί συνάδελφοι μουσικοί, ιστορίες, χιούμορ, δυναμικές ενορχηστρώσεις, τραγούδια που ξέρετε κι αγαπάτε και τραγούδια που ευελπιστώ να μάθετε και να αγαπήσετε. Προσέρχομαι λοιπόν με την ίδια διάθεση να ακουστώ και να ακούσω, να αλληλεπιδράσουμε κι εν τέλη να κατασκευάσουμε παρέα – κοινό και καλλιτέχνες- μία ακόμα παράστασή μας.

Για το μόνο που μπορώ να είμαι βέβαιος είναι πως δεν σας ζητώ να έρθετε για να ξεχαστείτε. Σας ζητώ να έρθετε για να θυμηθούμε παρέα όσα κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε.

Πολλά είπαμε. Τα υπόλοιπα τραγουδιστά την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο Caja de musica.

Νίκος

Λεπτομέρειες για το live ΕΔΩ

BREAKING MUSIC