Λέτε οι The Last Dinner Party να έχουν βγάλει από τώρα το άλμπουμ της χρονιάς;

 
OPINIONS

Το «Prelude To Ecstasy» είναι το κάτι άλλο

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε με μεγάλη προσμονή το ντεμπούτο άλμπουμ των The Last Dinner Party, το «Prelude To Ecstasy», που κυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες. Τα singles που είχαν προηγηθεί ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο ενώ και οι ζωντανές εμφανίσεις τους σε Αγγλία και Αμερική προμήνυαν για κάτι πολύ δυνατό. Και αυτό το δυνατό ήρθε πράγματι. Το «Prelude To Ecstasy» είναι ένας indie γυναικείος ύμνος, ένας δίσκος χειραφέτησης, ένα άλμπουμ με όλα τα απαραίτητα alternative συστατικά που βρίσκαμε στα μεγάλα ανεξάρτητα έργα της δεκαετίας του ’90. Κιθάρες και χορωδιακά φωνητικά στο maximum. Αλλά και φλάουτο!

Οι The Last Dinner Party είναι ένα γκρουπ από το Λονδίνο που φτιάχτηκε μόλις το 2021 και αποτελείται από πέντε κορίτσια. Κάτι συμβαίνει τελευταία και βλέπουμε πολλά κοριτσίστικα γκρουπ να σαρώνουν στην indie κοινότητα – πρόπερσι εμφανίστηκαν από το πουθενά οι Wet Leg, πέρυσι «έσκασαν» οι Boygenius φτιάχνοντας έναν από τους δίσκους της χρονιάς, φέτος έρχονται οι The Last Dinner Party. Ο σπόρος της Souxsie βασικά και κύρια αλλά και της Florence And The Machine δείχνει ότι έπιασε για τα καλά. Ειδικά με την Abigail Morris που είναι στα φωνητικά. 

Το πρώτο single τους, το Nothing Matters, κυκλοφόρησε πέρυσι, από το άλμπουμ (σε παραγωγή James Ford, δηλαδή Arctic Monkeys, Jessie Ware κ.ά.) ξεχωρίζω το Burn Alive, το Beautiful Boy, το Sinner και ίσως κι άλλα. Υπάρχει κι ένα κομμάτι, το Gjuha, που είναι στα αλβανικά και το λέει το κορίτσι που είναι στα πλήκτρα, η Aurora Nishevci! Ολα έξοχα.

Βλέπω δε ότι δίνουν διαρκώς συναυλίες. Κάπου λοιπόν θα τις πετύχουμε. 

OPINIONS