Οι συναυλίες του καλοκαιριού στο θέατρο Βράχων

Περισσότερες από 14 μουσικές εκδηλώσεις από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο

BREAKING
 

Περισσότερες από 14 μουσικές εκδηλώσεις από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο

Πλούσιο και πολυσυλλεκτικό είναι και φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων που σηκώνει αυλαία με μια μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 6 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Η διοργάνωση του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού αποτελεί πολλά χρόνια τώρα σημείο αναφοράς στον καλλιτεχνικό χάρτη του λεκανοπεδίου Αττικής και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και χαρά κάθε χρόνο. 

Από τις 6 Ιουνίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου δίνουμε ραντεβού στο μοναδικό τοπίο του Θεάτρου Βράχων που μας έχει χαρίσει υπέροχες αναμνήσεις για να χαρούμε μοναδικές βραδιές στο δικό μας αγαπημένο φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Βράχων

Πέμπτη 6 Ιουνίου

Μίλτος Πασχαλίδης

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2024

Μετά από έναν δυνατό χειμώνα με πολλές ζωντανές εμφανίσεις, ο Μίλτος μαζεύει τους στίχους, τις μουσικές, τους δίσκους του και ξεκινάει  την καθιερωμένη του καλοκαιρινή περιοδεία με πρώτο σταθμό την Αθήνα!

Γνωστός για τη μοναδική ατμόσφαιρα των ζωντανών εμφανίσεων του και τη σύνδεσή με τον κόσμο, ο Μίλτος Πασχαλίδης, πιστός στο ραντεβού του, θα μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά και αυτό το καλοκαίρι στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη.

Μια βραδιά που θα τα έχει όλα: συναίσθημα, δυναμισμό, αναδρομές στο παρελθόν και φυσικά τα τραγούδια «σταθμούς» αλλά και νέες επιτυχίες των τελευταίων του δισκογραφικών δουλειών.

Θα είναι μια συναυλία όπου ο Μίλτος θα μας «τα πει όλα» κι εμείς όλοι μαζί από κάτω θα γίνουμε ένα και θα τραγουδάμε στο Θέατρο Βράχων ως τα «Ξημερώματα».

Παίζουν οι μουσικοί:

  • Θύμιος Παπαδόπουλος – Πνευστά
  • Πάρις Περυσινάκης - Λύρα, Μαντολίνο
  • Νίκη Γρανά – Ακορντεόν, Τραγούδι
  • Γιάννης Μπελώνης – Πιάνο
  • Ηλίας Δουμάνης - Τύμπανα
  • Μίμης Ντούτσουλης – Μπάσο

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 18€ | Προπώληση: 15€

Προπώληση: more.com

Τετάρτη 12 Ιουνίου

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους συνθέτες – ερμηνευτές του σήμερα, έρχεται αυτό το καλοκαίρι να γεμίσει με ρυθμούς και μελωδίες όλη την Ελλάδα, με τραγούδια που αγαπήθηκαν εδώ και 2,5 δεκαετίες!

H καλοκαιρινή περιοδεία του 2024 ξεκινάει από το θέατρο Βράχων στην Αθήνα την Τετάρτη 12 Ιουνίου. Ένα θέατρο που κρύβει χαραγμένες στα βράχια του εμπειρίες λάμψης και αληθινής χαράς με τα τραγούδια του Μιχάλη να ξεσηκώνουν νεολαία και μεσήλικες με την ίδια δύναμη ανά τις εποχές!

Ο  Μιχάλης Χατζηγιάννης με τη μουσική του βαλίτσα γεμάτη από αγαπημένα τραγούδια όπως το «Χωρίς Αναπνοή» , τον «Βυθό»,  το «Μη με Ονειρευτείς» και το «Καλοκαίρι μου» μέχρι το «Χορεύω» και τη «Σαϊτιά», μας ταξιδεύει στο σήμερα,   «από το 1 έως το 100»,  τραγούδι δικό του και της Ελεάνας Βραχάλη που μόλις κυκλοφόρησε! Έτσι, ανεβαίνει για ακόμα μια φορά στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024!

Πλάι του στην σκηνή η παλιά φίλη και πολυτάλαντη ερμηνεύτρια Τίνα Αλεξοπούλου που πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με δική της μουσική και στίχους «Τα ίδια λάθη».

Από την ομάδα του και φέτος δεν λείπει το δίδυμο:

Εστέλλα Κοπάνου φωνητικά, τραγούδι και φλάουτο, και  Γιώργος Παντέλογλου φωνητικά, τραγούδι και Άλτο σαξόφωνο.

Και βέβαια οι αγαπημένοι του, πιστοί φίλοι και καταξιωμένοι μουσικοί.

Σόλωνας Αποστολάκης - πλήκτρα & ενορχήστρωση
Σπύρος Μάζης - μπάσο
Δημήτρης Τσόλης - τύμπανα
Κωστής Πυρένης - ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα
Νικόλας Πλάτων - τρομπέτα

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 16€ | Ταμείο την ημέρα της συναυλίας 18€

Προπώληση: more.com

Παρασκευή 14, Σάββατο 15, Κυριακή 16 Ιουνίου

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Μετά από αρκετά χρόνια συναυλιών, φορτισμένα με μια απρόσμενη ανταπόκριση και αγάπη, φτάνει στο τέλος της η «Διονυσιακή» περίοδος*. (Αν και όταν επιστρέψω, το Απολλώνειο στοιχείο θα υπερτερεί).

Θα κλείσει πανηγυρικά με λιγοστές εμφανίσεις που θα γίνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τα μέσα Μαΐου έως και τα μέσα Ιουνίου, θα έχω, δε, τη χαρά και την τιμή, στην υπάρχουσα ομάδα συνεργατών, να προστεθούν η Βάσω Δημητρίου και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος -ως μουσικοί- και η Μάρθα Φριντζήλα, ως ερμηνεύτρια.

Έτσι, το -ειδικών συνθηκών- υπερσχήμα διαμορφώνεται ως εξής:

Ερμηνεία:

  • Μάρθα Φριντζήλα
  • Γιάννης Λίταινας
  • Αλέξανδρος Κτιστάκης

Μουσικοί:

  • Βάσω Δημητρίου - ηλεκτρική κιθάρα
  • Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - τρομπέτα
  • Αποστόλης Γιάγκος – πλήκτρα
  • Γιώργος Αγγελάκης - τρομπόνι, ακορντεόν
  • Δημήτρης Μυστακίδης - ακουστική κιθάρα
  • Θανάσης Βόλλας- λαούτο, μπουζούκι
  • Κωσταντής  Πιστιόλης - κλαρίνο, γκάιντα
  • Λεωνίδας Κυρίδης – μπάσο
  • Νίκος Δημηνάκης – σαξόφωνα
  • Φοίβος Άνθης - (τύμπανα

Οι συναυλίες είναι sold out

Σάββατο 29 Ιουνίου

«Σμύρνη μου αγαπημένη» in concert

Ανδρέας Κατσιγιάννης & Εστουδιαντίνα

Τραγουδούν: Γλυκερία, Παντελής Θαλασσινός, Θοδωρής Μέρμηγκας, Δέσποινα Ραφαήλ

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης συνθέτης της θεατρικής παράστασης αλλά και της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» έρχεται  για μια μοναδική καλοκαιρινή συναυλία στο Θέατρο Βράχων. Μαζί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, τη Γλυκερία, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Θοδωρή Μέρμηγκα και τη Δέσποινα Ραφαήλ θα αποδώσουν μουσικές  στιγμές και τραγούδια της παράστασης αλλά και της ταινίας σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη. Μια συναυλία με αρώματα από την αγαπημένη μας Σμύρνη. Με πρωτότυπα τραγούδια του Ανδρέα Κατσιγιάννη αλλά και όλα τα πολυαγαπημένα παραδοσιακά. Τα Σμυρναίικα τραγούδια. 

Όταν μιλάμε για τη Σμύρνη, σχεδόν πάντα μεταφερόμαστε νοητά στα ματωμένα χώματά της.  Αξίζει όμως να θυμόμαστε  πως προηγήθηκαν χρόνια όμορφα με σεβασμό σε θεσμούς, παραδόσεις και ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη. Χρόνια που Τούρκοι, Αρμένιοι, Εβραίοι και Λεβαντίνοι, συνυπήρχαν ειρηνικά, μιλούσαν και τραγουδούσαν ελληνικά. Κανείς δεν έμοιαζε να κοιμάται ποτέ σε αυτήν την πόλη. Τραγούδια ακούγονταν μέχρι την αυγή με τη συνοδεία αηδονιών. Μια συναυλία - ταξίδι στην αγαπημένη μας Σμύρνη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πολυσχιδής συνθέτης, μαέστρος και δημιουργός της θρυλικής Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας, Ανδρέας Κατσιγιάννης προέρχεται από μουσική οικογένεια, με μουσικές επιρροές από το ρεμπέτικο τραγούδι, τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς και τη Βυζαντινή μουσική. Σπούδασε Βυζαντινή Μουσική δίπλα στους κορυφαίους πρωτοψάλτες Μανώλη Χατζημάρκο και Μιχάλη Μελέτη και ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Έχει συνεργαστεί ως σολίστ στο σαντούρι με κορυφαίους Έλληνες και ξένους συνθέτες και ως συνθέτης  τραγουδιών με τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τις μουσικές του δημιουργίες για το Ελληνικό Θέατρο, την Ελληνική τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έχει επενδύσει μουσικά πολλά  ντοκιμαντέρ που αφορούσαν στη νεότερη Ελληνική ιστορία αλλά και ντοκιμαντέρ ξένης παραγωγής για την προστασία του πλανήτη και την οικολογία. Μουσικές του συμπεριλαμβάνονται σε δεκάδες δισκογραφικές συλλογές ανά τον κόσμο.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας έλκει το όνομα και την καταγωγή της από τη διάσημη ελληνική ορχήστρα Εστουδιαντίνα, η οποία γεννήθηκε στη Σμύρνη κι έκανε τον γύρο του κόσμου από το 1898 έως το 1921. Στα χνάρια της ιστορίας και των μουσικών της, δημιουργήθηκε το 1998, στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, η νέα Εστουδιαντίνα. Ιδρυτής  και καλλιτεχνικός της διευθυντής, ο μουσικός και συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης. Από το 1999 και την πρώτη εμφάνισή της στον Δήμο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας έως σήμερα, η ορχήστρα έχει παίξει σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ ενώ διέτρεξε δεκάδες φορές την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, ερμηνεύοντας με το ιδιαίτερο χρώμα της, τους θησαυρούς της μουσικής μας παράδοσης αλλά και υψηλής αισθητικής σύγχρονες δημιουργίες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Απ’ τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, η Γλυκερία με τη θερμή κι εκφραστική φωνή της, ταξιδεύει τους Έλληνες στα μονοπάτια της καθ’ ημάς Ανατολής: τη λατρεύουμε, όπως τη λατρεύουν και εκτός συνόρων. Η Γλυκερία είναι μία από τις  μεγάλες φωνές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, με πολύ ενδιαφέρουσες καταβολές. Μία ερμηνεύτρια που μπορεί να μετασχηματίσει με τον δικό της τρόπο οποιοδήποτε τραγούδι, σεβόμενη πάντα το ύφος του. Με πλήρη γνώση των τεχνικών της μέσων, επικοινωνεί με τα τραγούδια  και με το κοινό, με ερμηνείες που κυλούν σαν  γάργαρο νερό που σβήνει τη δίψα για άμεση και ουσιαστική επικοινωνία, πάντα με όχημα τη μουσική και τον στίχο.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Εδώ και τριάντα χρόνια μας ταξιδεύει με τα τραγούδια του. Η παράδοση πάντα παρούσα ως πνεύμα και ως ουσία, του δίνει ώθηση και όραμα ώστε ν’ αρθρώνει τη δική του φρέσκια και πρωτότυπη πρόταση. Τα τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού ανοίγουν σαν ηλιοτρόπια, μ’ ένα μεγάλο χαμόγελο στον ήλιο και μας φωτίζουν. Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα εντός κι εκτός συνόρων (Salvadore Adamo, Compay Segundo Grupo κ.ά).

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

Από 11 χρονών άρχισε να ασχολείται με τη μουσική και την Τέχνη του τραγουδιού. Δάσκαλός του  ο Νίκος Καραχάλιος και στη συνέχεια η σπουδαία Δασκάλα της Παραδοσιακής Μουσικής Δόμνα Σαμίου. Κατέκτησε το πρώτο βραβείο Παραδοσιακού Τραγουδιού για δυο συνεχόμενες χρονιές στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας. Έως σήμερα έχει συνεργαστεί  με πολλούς κορυφαίους μουσικούς και τραγουδιστές και μετρά δεκάδες ηχογραφήσεις σε σύγχρονα και παραδοσιακά τραγούδια και πολλές συμμετοχές σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τιμές εισιτηρίων: 30€ | 25€ | 20€ | 15€ μειωμένο  (φοιτητών, ανέργων, πολυτέκνων)

Προπώληση: more.com

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

Τι θα ήταν ο συναυλιακός Σεπτέμβριος μας χωρίς τον Σωκράτη Μάλαμα;

Ήρθε όπως κάθε χρόνο η στιγμή να κλείσουμε ραντεβού στο Θέατρο Βράχων

Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη και δίπλα του σταθερά η μπάντα του. Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί, την τρομπέτα και το τραγούδι, το Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα, τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά και το τραγούδι. Με ένα πρόγραμμα που θα έχει τα αγαπημένα μας και όσα δεν χορταίνουμε να τραγουδάμε παρέα.

Τραγούδι: Ιουλία Καραπατάκη

Μουσικοί:

  • Γιάννης Παπατριανταφύλλου -κοντραμπάσο
  • Κυριάκος Ταπάκη – λαούτο, μπουζούκι
  • Κλέων Αντωνίου – ηλεκτρική κιθάρα
  • Καλογιάννης Βεράνης – βιολί, τρομπέτα, φωνή
  • Νίκος Μαγνήσαλης – τύμπανα
  • Γιάννης Μάλαμας – κρουστά, φωνή 

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση early bird 15€ | Προπώληση – ταμείο 17€

Προπώληση: more.com

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

Άλλο ένα καλοκαίρι που οι δύο διαφορετικοί αλλά τόσο ταιριαστοί κόσμοι της Μάρθας και του Δημήτρη ενώνονται.

Οι δύο καλλιτέχνες ξανασυναντιούνται και αλληλοσυμπληρώνονται επί σκηνής.

Η Μάρθα, πάντα, με σημαία την ομορφιά, την ποίηση, την τρέλα του έρωτα.

Ο Δημήτρης, πάντα, με γνώμονα την κοινωνία, τις καθημερινές ιστορίες συλλογικής και ατομικής τρέλας, αλλά και το γλέντι, την παρέα, την εκτόνωση.
Κοινή τους βάση και πάλι το χιούμορ και το μεράκι σε ό,τι κάνουν!

O Δημήτρης και η Μάρθα μοιράζονται την σκηνή, ξανά.

Η Μάρθα με το Kubara Project, το σίκουελ της σειράς Kubara Project - the magical mystery tour, με τραγούδια από τη δισκογραφία της αλλά και τραγούδια αγαπημένα και πειραγμένα. Ο Δημήτρης με τα τραγούδια του νέου του δίσκου, με ρεμπέτικα και ό,τι τον σημάδεψε ως σήμερα. Μαζί, ακόμα ένα καλοκαίρι, σε τραγούδια που γουστάρουν κι αγαπούν! Κουμάντο δεν θα τους κάνουμε ούτε φέτος άλλωστε!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
Έλενα Αβραμιώτη – τραγούδι, βιολί
Μιχάλης Ατσάλης – κιθάρες, μπουζούκι, τραγούδι
Γιώργος Μακρής – γκάιντα, τσαμπούνα, καβάλ
Πέτρος Λαμπρίδης – κοντραμπάσο
Πρόδρομος Μυστακίδης – τύμπανα
Τάκης Σπυρόπουλος – ηχοληψία
και Δημήτρης Μυστακίδης – κιθάρες, λαούτο, τζουρά, τραγούδι

ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ
Αντώνης Μαράτος – μπάσο 
Βασίλης Μαντζούκης – τύμπανα, κιθάρα 
Παναγιώτης Τσεβάς - ακορντεόν 
Κώστας Νικολόπουλος – κιθάρες
Βασίλης Παναγιωτόπουλος - τρομπόνι
Γιάννης Παξεβάνης – ηχοληψία 

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 15€ | Ταμείο: 17€

Προπώληση: more.com

Δευτέρα 9, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ – ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Καλοκαίρι 2024

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιάννης Κότσιρας, ενώνουν ξανά τις φωνές και τις μουσικές τους και πραγματοποιούν φέτος το καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών, μαζί με τους συνεργάτες τους.

Ο Γιάννης ρομαντικός, τελειομανής, πολυτάλαντος, ταξιδευτής του κόσμου, ανήσυχος και παρατηρητικός από πάντα. Με την καλλιτεχνική του ευαισθησία σε συνεχή εγρήγορση και τη λατρεία του για τη μουσική με σχεδόν 30 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, ξεχωρίζει στις ζωντανές του εμφανίσεις με τον τρόπο που προσεγγίζει τις ρίζες µε βαθύ σεβασμό αλλά και µε ματιά «προσωπική».

Ο Μίλτος ευαίσθητος δημιουργός και χαρισματικός ερμηνευτής, δυναμικός και αυθόρμητος, κοινωνικά ευαίσθητος και ταυτόχρονα βαθιά ερωτικός, ξεχωρίζει για τις ζωντανές εμφανίζεις του, που συνδυάζουν στοιχεία ετερόκλητα, έχουν καθορισμένη αρχή αλλά άγνωστο τέλος και μας παρασύρουν σε μια μουσική περιπέτεια που μένει αξέχαστη.

Μίλτος Πασχαλίδης και Γιάννης Κότσιρας μαζί στην σκηνή. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσετε.

  • Πνευστά/ Ενορχηστρώσεις: Θύμιος Παπαδόπουλος
  • Πλήκτρα/ Ενορχηστρώσεις: Άκης Κατσουπάκης
  • Μπουζούκι: Βαγγέλης Μαχαίρας
  • Κιθάρες: Κώστας Μιχαλός
    Τύμπανα: Hρακλής Παχίδης
  • Λύρα, Μαντολίνο: Πάρις Περυσινάκης
  • Μπάσο: Γιάννης Πλαγιανάκος

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση17€ | Μειωμένο 15€ φοιτητών/ανέργων/ΑμεΑ

Tην ημέρα της συναυλίας: 20€ | Μειωμένο 18€ φοιτητών/ανέργων/ΑμεΑ

Προπώληση: ticketservices.gr - Εκδοτήριο Ticket Services Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

ΧατζηφραγκΕτα

Οι Χατζηφραγκέτα σε full band σύνθεση για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων. 

Οι Χατζηφραγκέτα είναι: 

Πάνος Φραγκιαδάκης – φωνή, κιθάρα
Βαγγέλης Χατζηγιάννης – φωνή, κιθάρα
Βασίλης Τσιγκρής – μπάσο
Γιώργος Χριστοδούλου – τύμπανα

Τιμές εισιτηρίων: Early bird 12€ | Γενική είσοδος 15€

Προπώληση: more.com

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Χαΐνηδες

Μια κολεκτίβα αληθινής τέχνης για πάνω από τρείς δεκαετίες. Μια διαδρομή αψεγάδιαστου ήθους και απόλυτης συνέπειας. Μια συλλογικότητα που τολμά να πεθαίνει και να ανασταίνεται. Μια ομάδα που εξελίσσεται διαρκώς, ρισκάρει και πειραματίζεται. Μια ανεξάρτητη φωνή, που δε φοβάται να μιλήσει όταν όλοι οι άλλοι σιωπούν. Μια (άνευ προηγουμένου στα ελληνικά χρονικά) πολυσχιδής παρουσία: συναυλίες, πανηγύρια, θεατρικές-χορευτικές παραστάσεις, δίσκοι, βιβλία, κόμικς, αρθρογραφία.

Παίζουν και τραγουδούν: 

Δημήτρης Αποστολάκης, Μιχάλης Γαλάνης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Peter Jaques, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Νικόπουλος και Αγγελική Σύρκου.

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 10€ | Ταμείο: 12€ 

Προπώληση: ticketservices.gr 

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Βασίλης ΠαπακωνσταντΙνου

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πιο δυναμικός από ποτέ, με πάνω από πενήντα χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, συνεχίζει τα καλοκαιρινά του ραντεβού επί σκηνής και μας ταξιδεύει μέσα από τα αγαπημένα του τραγούδια στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τη μαγική του φωνή θα μας παρασύρει ξανά στις δικές του μελωδίες και στις τεράστιες επιτυχίες του. Θρυλικές συνεργασίες και αξέχαστα τραγούδια χαραγμένα στην καρδιά μας, θα πάρουν μορφή σε μια βραδιά και θα μας ταξιδέψουν στο δικό του μοναδικό κόσμο.

Τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου τον ακολουθεί μια τεράστια μουσική ιστορία, που τη στιγμή της συναυλίας καταφέρνει και την ξετυλίγει  μέσα από τα ματιά και τις καρδιές του κόσμου, τραγουδώντας μαζί τους όλα εκείνα που συντρόφευσαν και χρωμάτισαν τις πιο όμορφες στιγμές μας.

Η συναυλία στο Θέατρο Βράχων θα είναι η ευκαιρία μας να απολαύσουμε τον Βασίλη, τον δικό μας Βασίλη, όπου με την τρυφερή ροκ φωνή και τη ηλεκτρισμένη σκηνική του παρουσία, πραγματοποιώντας  μια από τις μεγαλύτερες και πιο ξεχωριστές εμφανίσεις του.

Μαζί του οι μουσικοί:

  • Πιάνο - keyboards: Ανδρέας Αποστόλου
  • Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης 
  • Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
  • Κιθάρες: Γιάννης Αυγέρης
  • Κιθάρες – τραγούδι: Απόστολος Μόσιος
  • Τύμπανα: Γιώργος Κατσίκας
  • Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Καραγιαννίδης, Λυσιέν Κλήμης
  • Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας
  • Ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Αποστόλου

Τιμές εισιτηρίων: Από 15€

Προπώληση: more.com

Τρίτη 24 & Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου

Γιάννης Χαρούλης

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

Μουσικοθεατρική παράσταση

Lemon ft ΣταΥρος ΛΑντσιας: Μια γιορτΗ για τα 6 χρΟνια του Lemon!

Μια ιδέα του Μελαχρινού Βελέντζα σε κείμενο του Alessandro Baricco

Σκηνοθεσία: Γεωργία Τσαγκαράκη

Η παράσταση-εμπειρία για την ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900 συναντά τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Σταύρο Λάντσια στη μεγάλη γιορτή για τα 6 χρόνια sold-out παραστάσεων του Lemon. Η βραβευμένη θεατρική παράσταση, που έχουν παρακολουθήσει πάνω από 16.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα και έχει παρουσιαστεί με πρωτότυπο τρόπο  ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα έρχεται για μία αξέχαστη βραδιά στο Φεστιβάλ των Βράχων!

Ενέργεια που κατακλύζει τη σκηνή, συγκινεί και συναρπάζει σε 70 καταιγιστικά λεπτά μιας βαθιά ανθρώπινης ιστορίας με τους Μελαχρινό Βελέντζα και Γιώργο Δρίβα να ενθουσιάζουν θεατές και κριτικούς όπου κι αν έχει παρουσιαστεί το Lemon από το 2018 μέχρι σήμερα. 

O πιανίστας 1900 δεν κατεβαίνει ποτέ από το καράβι όπου γεννήθηκε κι έτσι, μετά το τέλος της παράστασης, ο καταξιωμένος μουσικός Σταύρος Λάντσιας ανεβαίνει στο καράβι του Lemon κουβαλώντας στις αποσκευές του δικές του μελωδίες και εκείνες σπουδαίων συνθετών του παρελθόντος. Μία εορταστική βραδιά με το ντουέτο του Lemon στο πρώτο μέρος της και τη δεξιοτεχνία και ευαισθησία του Σταύρου Λάντσια να διαδέχεται τη θεατρική αφήγηση σε μία ξεχωριστή σόλο πιάνο εμφάνιση όπου θα απολαύσουμε μεταξύ άλλων το «Βαλς των Ματιών», το «Θάνατο του Ταύρου», διασκευές έργων των Ennio Morricone, L.V. Beethoven κ.ά. 

Το θέατρο συναντά τη μουσική σε μία ενιαία καλλιτεχνική πρόταση και η ιστορία του 1900 συναντά την προσωπική ιστορία του καθένα από εμάς:

Εσείς πού νιώθετε ευτυχισμένοι;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Ιδέα - Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Σκηνική Προσαρμογή: Μελαχρινός Βελέντζας
  • Συγγραφέας: Alessandro Baricco
  • Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου
  • Διασκευή - Σκηνοθεσία - Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη
  • Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη
  • Ήχος - Φώτα: Λευτέρης Δούρος
  • Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (1900) & Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ)

Τιμές εισιτηρίων: 15€ προπώληση | 20€ ταμείο την ημέρα της παράστασης

Προπώληση: more.com

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Βέβηλος

Το βιβλίο των σκιών

Ο Βέβηλος επιστρέφει την γειτονιά που μεγάλωσε, για να παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο νέο του album μετά από 6 χρόνια δισκογραφικής απουσίας.

Την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, ο έμπειρος MC μας προσκαλεί σε μια νύχτα κάθαρσης για να ερμηνεύσει τα κομμάτια από τον νέο του δίσκο «Το βιβλίο των σκιών», καθώς και τις αγαπημένες του στιγμές από την πρότερη δισκογραφία του.

«Αφήστε έξω κάθε ελπίδα εσείς που εισέρχεστε,

εδώ οι ψυχές παλεύουν στο σκοτάδι...»

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (early birds) |12€ (προπώληση) |15€ (ταμείο)

Προπώληση: cometogether.live 

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ &

Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ

«Ζωή, Rock n’ Roll ως το τέλος»

Είναι η γιορτή που συνεχίζει την ιστορία και την αξία ενός σημαντικού έργου και μιας βαριάς κληρονομιάς.

Είναι η Αδρεναλίνη που σε κρατά ασταμάτητο και διεγείρει κάθε σου κύτταρο!  

Είναι το Βιβλίο των Ηρώων που μιλά για τον Μπάμπη τον Φλού και για το Μανιφέστο της ψυχής μας!

Είναι το Rock n’ Roll στο Κρεβάτι!

Είναι Ζωή, Rock’n’roll ως το τέλος!

Στον επιβλητικό χώρο του Θεάτρου Βράχων, δύο θρυλικές μπάντες – σύμβολο,

ο Στέλιος Σαλβαδόρ & τα ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ και

Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ θα τραγουδήσουν για όλα αυτά που γνωρίζει η καρδιά και χαράχτηκαν στο πνεύμα! 

«Άντε και καλή τύχη μάγκες…»

Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ
Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα, από τρείς γενιές σπουδαίων μουσικών, φίλων, συνοδοιπόρων, αλλά και νεότερων που έχουν παίξει, που μεγάλωσαν και επηρεάστηκαν μουσικά από τον αξεπέραστο Παύλο Σιδηρόπουλο!

Η Γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο είναι μια μουσική παρέα της οποίας κύρια συστατικά είναι η αγάπη, ο σεβασμός και η αυθεντικότητα της.

Στέλιος Σαλβαδόρ και Μωρά στη Φωτιά
Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και οι μουσικοί του σύντροφοι δεν χρειάζονται συστάσεις. Τα Μωρά στη Φωτιά θεωρούνται ευρέως ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα του ελληνικού ροκ. Η σπουδαιότητα τους έγκειται στον ελληνικό στίχο, σπάνιο για την εποχή, το έντονο κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο των τραγουδιών και την ιδιότυπη φωνή του Σαλβαδόρ.

Παίζουν οι μουσικοί:

Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ
Κυριάκος Δαρίβας (Απροσάρμοστοι) – τύμπανα
Βασίλης Σπυρόπουλος (Σπυριδούλα) – κιθάρα, φωνή
Στέλιος Σαλβαδόρ (Μωρά στη Φωτιά) – φωνή
FRANK PANX (Panx Romana) – φωνή
Νίκος Γιαννάτος (Πυξ Λαξ) – φωνή
Νίκος Εφεντάκης (Άσσοι του Καράτε) – κιθάρα
Δημήτρης Παπαδημητρίου (Άσσοι του Καράτε) – μπάσο
Βασίλης Ράλλης (Σαλταδόροι) – φωνή, ακουστική κιθάρα
Σίμος Κοκαβέσης – φωνή, κιθάρα
Γιώργος Λαγγουρέτος (x magic de spell) – φωνή
Αλέξανδρος Δάικος – φωνή
Κύριος Κ. – φωνή

ΜΩΡΑ στη ΦΩΤΙΑ

Στέλιος Σαλβαδόρ – μπάσο, φωνή 
Λάκης Ραγκαζάς – κιθάρα
Σάκης Ζαχαριάδης – κιθάρα
Φώτης Τσακυρίδης – ντραμς 
Κώστας Κατσαρός – τρομπέτα, πιάνο, συνθεσάιζερ
Δημήτρης Ματζίρης – τρομπόνι

Τιμές εισιτηρίων: 13€ Προπώληση | 15€ Ταμείο | 10€ Early bird

Προπώληση: cometogether.live

 

BREAKING MUSIC