Ολοι μια αγκαλιά στο Μέγαρο για τον Θάνο Μικρούτσικο

 
REVIEWS

Αλλά δεν ήταν μόνο η συγκίνηση που κυριαρχούσε το Σαββατόβραδο, ήταν συνολικά μία καλή συναυλία κοιτώντας τη μέσα από ένα αμιγώς μουσικό πρίσμα.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ακούσαμε, για να καταλάβετε, δύο δίσκους του Θάνου Μικρούτσικου σε στίχους Νίκου Καββαδία. Το εμβληματικό «Σταυρός του Νότου» και το πολύ μετέπειτα «Οι Γραμμές των Οριζόντων» (βγήκε το 1991, δώδεκα χρόνια μετά).

Κατάμεστο το Μέγαρο Μουσικής (γι αυτό και πρόσθεσαν μία ακόμα ημέρα οι διοργανωτές), ο Θάνος ακμαιότατος στο πιάνο και στην... πρόζα. Γιατί είχε πολλά να μας πει. Οι ενορχηστρώσεις ήταν για τρία πιάνα και πνευστά, μόνο. Εξαιρετικές. Πολύ καλές. Και πολύ δυνατές. Στα δυο (άλλα) πιάνα ο καταπληκτικός Θοδωρής Οικονόμου και ο Μάξιμος Δράκος, ενώ στα (κάθε είδους) πνευστά ο μόνιμος συνεργάτης του Θάνου και πολυτάλαντος μουσικός, Θύμιος Παπαδόπουλος. Τραγουδούσαν η, ώριμη τραγουδίστρια πλέον, Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος που ταίριαζε πολύ και ο Κώστας Θωμαϊδης που πρόσφερε μία διαφορετική χροιά με την ερμηνεία του.

Δύο ώρες γεμάτες με τις μοναδικές μουσικές του Θάνου και τους καταπληκτικούς στίχους του Καββαδία. Στο τέλος πολλοί είχαν δακρύσει. Και οι συντελεστές εννοείται. Ολοι μια αγκαλιά. Και το κοινό χειροκροτούσε όρθιο τον Θάνο Μικρούτσικο για πολλά λεπτά της ώρας. Αναγνώριση. Σεβασμός. Είναι ένας σπουδαίος συνθέτης.

REVIEWS