«Θα κλείνουμε τη μουσική για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο»

 
OPINIONS

Και αυτό δεν σηκώνει «πνιχτό γέλιο» αγαπητέ συνάδελφε την ώρα που το ανακοινώνεις

Αφροδίτη Παπακαλού

Εν αναμονή των νέων μέτρων που πρόκειται να ανακοινωθούν την Παρασκευή κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, από το μεσημέρι της Πέμπτης οπότε και ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο, έρχονται στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες.

Κάποιες από αυτές κάνουν λόγο για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις δέκα ή τις έντεκα το βράδυ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εστίαση, χώρους διασκέδασης κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού την ώρα που μετέδιδε τις σχετικές πληροφορίες και ενώ μας πληροφόρησε ότι υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης ολοκλήρωσε το ρεπορτάζ ως εξής: «Θα κλείνουμε τη μουσική για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, σύμφωνα και με τα όσα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι και η ειδική επιτροπή».

Δεν ξέρω σε ποιον ανήκει η τελευταία πρόταση. Αν δηλαδή οι επιστήμονες κρίνουν ότι κλείνοντας τη μουσική «θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο» ή αν ήταν σχόλιο στο πλαίσιο του ρεπορτάζ.

Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι ακόμα η μουσική θεωρείται «υπεύθυνη» για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Γνωρίζουμε επίσης ότι έρχεται ένας εφιαλτικός χειμώνας για τους ανθρώπους της τέχνης. Και δεν έχουν το «κεφάλι τους ήσυχο».

Το αποδεικνύει και η ανταπόκριση που έχει η διανομή φαγητού σε καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης και αυτό δεν σηκώνει «πνιχτό γέλιο» αγαπητέ συνάδελφε την ώρα που λες «για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο».

 

 

OPINIONS